Show simple item record

dc.contributor.advisorAkçin, Abdülkadir
dc.contributor.authorÇavuşoğlu, Aysun
dc.date.accessioned2021-05-07T12:30:11Z
dc.date.available2021-05-07T12:30:11Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/621577
dc.description.abstractBu araştırma, Gebze ekolojik şartlarında bodur taze fasulye çeşitlerine uygulanan farklı azot-fosfor kombinasyonlarının bitki boyu, meyve boyu, meyve eni, meyvede dane sayısı ve taze meyve verimine etkilerini belirlemek amacıyla 1996 yılında yürütülmüştür. `Bölünen-bölünmüş parseller` deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulan bu denemede 2 çeşit (Roma II, Nassau) ve 4 azot-fosfor kombinasyonu (N0P0, N0P12, N5P0, N5P12) kullanılmıştır.Farklı çeşit ve farklı azot-fosfor kombinasyonlarının meyvede dane sayısı üzerine istatistiki olarak genellikle önemli olmamıştır. En yüksek taze meyve verimi `Nassau` çeşidinden elde edilmiştir (812.7 kg/da).
dc.description.abstractThis research was conducted to determine the effect of different combinations of the nitrogen-phosphorus applications on the height of plant, lenght of green pod, widht of green pod, number of seed on green pod and yield of fresh bean varieties in 1996 under Gebze ecological conditions. In this research which arranged in the `split-split plot` experimental design with 3 replications, 2 varieties (Roma II, Nassau) and 4 combinations nitrogen- phosphorus (N0P0, N0P12, N5P0, N5P12) were used.Generally, the effects of different varieties and different nitrogen-phosphorus combinations on number of seed on green pod was not statistically significant. The highest green pods yield were obtained from `Nassau` variety in descriptive assesment (812.7 kg/da).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleÇayırova ekolojik şartlarında yetiştirilen derin dondurma teknolojisine uygun iki taze fasulye (phaseolus vulgaris l.) çeşidinde farklı gübre kombinasyonlarının verim ve verim unsurları üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of combination of different fertilizers on yield and yield component under çayirova ecological condition of two fresh bean (phaseolus vulgaris l.) varities convenient to deep freeze technology
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10108468
dc.publisher.instituteMühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
dc.identifier.thesisid422629
dc.description.pages69
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess