Show simple item record

dc.contributor.advisorYıldız, Kenan
dc.contributor.authorAkyol, Zafer
dc.date.accessioned2021-05-07T12:05:01Z
dc.date.available2021-05-07T12:05:01Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/618169
dc.description.abstractİki faklı dönemde, Domat, Ayvalık ve Gemlik çeşitlerinden alınan çeliklere 4000 ppm IBA uygulanarak köklenme başarıları incelenmiştir. Her iki dönemde de Domat çeşidinde köklenme elde edilememiştir. Nisan ayında alınan Gemlik ve Ayvalık çeşitlerinin kontrol çeliklerinde köklenme oranı sırasıyla %10 ve %5 olarak belirlendi. Aynı dönemde hormon uygulanan çeliklerde, köklenme oranı Gemlik çeşidinde %33.3, Ayvalık çeşidinde ise %25 olarak tespit edildi. Ağustos ayında alınan çeliklerde ise her iki çeşitte de hormon uygulaması yapılmayan kontrol çeliklerinde köklenme gözlenmedi. Hormon uygulanan çeliklerde ise köklenme oranı Gemlik çeşidinde %25, Ayvalık çeşidinde ise %20 olarak belirlendi.Toplam fenolik madde analizleri sonucunda her üç çeşitte de, fenolik madde içeriğinin zamana bağlı olarak düzenli bir azalma gösterdiği görüldü. En yüksek toplam fenolik madde içeriği Domat çeşidinde en düşük ise Gemlik çeşidinde ölçüldü. IBA uygulaması total fenol içeriğinde her hangi bir değişime neden olmadı.
dc.description.abstractThe rooting ability of cutting of Domat, Gemlik and Ayvalık cv. olive collected in different two periods and treated with 4000 ppm of IBA was examined. No rooting was observed in Domat cultivar at both period. The rotting rate of control cutting of Gemlik and Ayvalık cv. collected at April were 10% and 5% respectively. The rates of rooting of cutting treated with IBA were 33.3% for Gemlik and 25.0% for Ayvalık. While control cuttings of Gemlik and Ayvalık cv collected at August did not form any root, the rate of rooting were enhanced to 25% in Gemlik and 20% in Ayvalık by 4000 ppm IBA treatment.The contents of total phenolic compound declined progressively during rooting process. Generally, while the highest total phenol content was determined in Domat, Gemlik cv. had the lowest the content of total phenolik compound. IBA treatment did not cause any change in total phenol contents of all cultivars.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı köklenme yeteneğine sahip üç zeytin çeşidinde köklenme başarısı ile bünyesel fenolik madde içeriği arasındaki ilişkinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe determination of relationship betwween rooting success and endogenous phenolic compounds in tree olives cultivars having diffrrent rooting ability
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmIndole butyric acid
dc.subject.ytmPhenols
dc.identifier.yokid397951
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid275602
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess