Omcadan salamuraya yaprakta ağır metal değişimi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma, 2013 yılında Tokat İli Niksar İlçesine bağlı Gökçeli Bucağında yetiştirilen Narince üzüm çeşidinden elde edilen asma yapraklarında ağır metal içeriklerinin (Cd, Zn, Cu, Pb, Ni) belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Gökçeli , Gözpınar ve Kümbetli köyünden toplam dört adet bağdan alınan asma yapraklarında analizler yapılmıştır. Ağır metal analizleri; bağ toprağı, salamura suyu, taze ve salamura asma yapraklarında gerçekleşmiştir. Toplanan toprak ve yaprak örnekleri yaş yakma yöntemine göre ekstrakte edilerek okumaları ICP (Perkinelmer Inc. Optima 2100 DV) cihazında yapılmıştır. Taze ve salamura yapraklarda saptanan ağır metal içerikleri Türk Gıda Kodeksi 'ne göre maksimum kalıntı düzeyinin altında belirlenmiştir. This study was conducted to determine of heavy metal contents (Cd, Zn, Cu, Pb, Ni) in grape leaves which are obtained from Narince grape variety in TOKAT/Niksar/Gökçeli in 2013. The analyzes were performed on grape leaves that collected in a total of four vineyard from Gökçeli, Gözpınar, Kümbetli villages. The work of heavy metal analysis was metearialized on vineyard soil, brine water, fresh and pickled grape leaves. Collected soil and leaf samples was extracted by the wet-incineration with ICP (Perkinelmer Inc. Optima 2100 DV). The detected heavy metal contents of fresh and pickled grape leaves were determined below the maximum residue levels as Turkish Food Codex's limit.
Collections