Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı beslenme hizmetleri mutfak ve yemekhane organizasyonu ile beslenme hizmetlerinin özel sektöre devrinin uygulanabilirliği üzerine bir inceleme
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Çağdaş sağlık anlayışında, sağlıklı olma büyük ölçüde, koruyucu sağlık önlemlerinin alınmasına bağlıdır. insan sağlığı, beslenme.kalıtım, iklim ve çevre koşulları gibi birçok etmenin etkisi altındadır. Bu etmenlerin başında beslenme gelir. Günümüzde birçok kurumda, toplu beslenme hizmeti sunulmaktadır. Sunulan bu hizmet direk insan sağlığı ve hayatını etkilediği için daha çok titizlik.dikkat ve özen göstermeyi gerektirmektedir. Kurumların beslenme servislerinin, istenilen biçimde işlemesi, örgütün yapısına.yönetim ilkelerine.personelin bilgi ve becerisine bağlıdır. Kurum mutfak ve yemekhanelerinde, değişik öğünler için hazırlanan mönülerle ilgili politikaların, bilimsel ve yasal esaslara uygunluğunun saptanması, mönü uygulamalarındaki aksaklıkların hangilerinin idari, hangilerinin mönüden faydalanan erbaş ve erlerden kaynaklandığının belirlenmesi ve bu sonuçlar ışığında en etkin sistemin kurulması amaçlanmıştır. Silahlı kuvvetlerde üretilen yemekler istihkak çerçevesinde mevcut personelin bilgi ve tecrübesine göre, sınırlı kalmaktadır. Bu durum 20-25 yaşlarında vatan hizmeti için gelen erbaş ve erlerin beslenme dengelerini ve gereksinimlerini yeteri derecede karşılayamamaktadır. Silahlı kuvvetlerde beslenme hizmetlerini, özel sektöre hizmet kiralaması olarak devri ile, bu sorunların ortadan kalkacağı ve beslenme için ayrılan bütçenin daha ekonomik daha verimli kullanılabileceği ve ülke ekonomisine katkılarda bulunması bakımından önemli kılmaktadır. VI ABSTRACT In modern health, knowlodge staying healthy is basicly related with the protective health precautions. Human health is effected by so many factors as well as feeding meteorological climate, inbred. Most important outer factor is feeding. Today, most of the institutions provides common catering services. Due to the provided service, direct contact with human health and human life, this service required to be pay more attention. Working procedure of the institutions of the type of catering services is depending to the management skills knowlodge and experience of the persons. Kitchens and restaurants of the institutions have been built up for to investigate the preparing policy of the menu lists and it's acceptability according to the human health and legal requirements and to find out the mistakes where its arrising from and inaccordance with the results, who try to find how to improve service quality. T.S.K catering services has been limited in accordance with the knowlodge and experience of the personel in service. This sititution can not be enough capable to feed soldiers and to satisfy feeding stability who are in 20-25 years old and been at the obligatory military service. Transferring the catering services in TSK to the private sector as `Service Lease` will effect to the economy of the country positively and the above mentioned problems will be solved and the budget, which has been set aside for catering will be spent more economic and effectivly.
Collections