Show simple item record

dc.contributor.advisorYelkikalan, Nazan
dc.contributor.authorErcan Dizman, Hatice
dc.date.accessioned2021-05-07T09:13:45Z
dc.date.available2021-05-07T09:13:45Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/608169
dc.description.abstractÖZET Günümüzde her alanda hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bu değişimin bir sonucu olarak üretim sektöründen hizmet sektörüne doğru kayma olmakta, hizmet sektöründeki gelişim çok geniş ve çeşitli alanlarda gerçekleşmektedir. Hastanelerin birer hizmet organizasyonu olması, faaliyetlerinin kesintisiz oluşu, sistemin karmaşıklığı nedeniyle yönetime önem verilmesi, hastane çalışanlarının ortak bir amaca yönlendirilmesi, yetki ve sorumluluklarının belirlenerek yeniden yapılandırılması gereğini doğurmuştur. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi Standartları; etkin bir kalite sistemi kurulması, uygulanması ve sürekliliğinin sağlanması amacına yönelik sistem standartlarıdır. Sürekli iyileşme ve gelişmeye fırsat tanımaktadır. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi, hizmet süreçlerinin standardizasyonunu, eksikliklerin belirlenmesini ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlayan bir araçtır, sağlık hizmetinin kalitesindeki sorumluluk anlayışı, tüm çalışanları ilgilendirmektedir. Etkin ve verimli bir Kalite Güvence Sisteminin kurulabilmesi her şeyden önce üst yönetimin kesin kararma, inancına ve desteğine bağlıdır. ISO 9000 Kalite Güvence Sistemini uygulayarak yeni bir anlayış getirmek isteyen üst yönetimin Öncelikle bu sorunları çözümlemesi gerekmektedir. Ülkemiz hastane işletmeciliği sektörü % 94 oranında kamusal otoritelerce örgütlenip yönetilen işletmelerden oluşmaktadır. Ve uluslararası geçerliliğe sahip olan ISO-9000 KGS hastanelerimizde daha yoğun bir ilgi görmektedir.
dc.description.abstract11 ABSTRACT Today everything in our world is changinig constantly and fastly. As a result of this change, there is a movement towards from production industry to service and changing in the service industry is in a widw range of areas. Due to the feet that hospitals are service organizations and activities are permanent and the system is complex, given importance to administration, to lead the hospital staff to get a common target, defining to authority and responsibilities for restructure of hospitals is necessary. ISO 9000 Quality Assurance System (QAS) Standards are system standards aimed at creating an effective quality system, applying the system and providing its permanence. It gives the opportunity to become better and developing constanth/. ISO 9000 QAS is a tool which helps to standardize service process to define the deficiencies and to eliminate the disorders. Consent of responsibility on quality of health sevice is concerning all workers. Establishing an effective and productive QAS is primary depended upon the absolute decision, trust and support of the administration. First of all, Senior administrators who want to bring a new understanding through applying ISO 9000 QAS, have to solve these problems. For the hospital business administration sector in Turkey has been organized and managed by government authority with. %94 ratio; The hospitals has the QAS that has got international validity, is being more interest.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleAvrupa Birliği entegrasyon sürecinde ISO 9000 Kalite Güvence Sisteminin sağlık sektöründe uygulanabilirliği
dc.title.alternativeApplicability of ISO 9000 Quality Assurance System (QAS) at health sector during the integration prosess of Eurepean Union (EU)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmService quality
dc.subject.ytmHospitals
dc.subject.ytmEuropean Union
dc.subject.ytmIntegration
dc.subject.ytmHealth sector
dc.subject.ytmQuality assurance system
dc.subject.ytmISO 9000
dc.identifier.yokid160559
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid145632
dc.description.pages139
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess