Pelet ve ekstrude yemlerle farklı rejimlerde beslenen Avrupa denizi levreğinin (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) yem tüketimi, büyüme performansı ve yem değerlendirmesi üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
öz Çanakkale Boğazı'nda 12 hafta boyunca yürütülen bu besleme çalışmasında, yem üretim teknolojisi (peletleme ve ekstruzyon) ve farklı beslenme rejimlerinin (2 ve 3 öğün) Avrupa deniz levreğinin {Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) yem tüketimi, yem değerlendirmesi, büyüme performansı ve vücut - et kompozisyonu üzerine etkileri araştırılmıştır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ağ kafes ünitesinde gerçekleştirilen denemenin başlangıcında 3600 adet Avrupa levrek balığı {Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) (ortalama 170 gr.) ağ kafeslere (2 metre çapında) rasgele dağıtılmış, çalışma başlangıcı ve sonunda her kafesten 12'şer adet balık karkas ve et kompozisyonu için öldürülmüştür. Balıkların ve deney yemlerinin kimyasal kompozisyonu (kuru madde, protein, yağ ve kül) laboratuarda analiz edilmiştir. Denemenin gerçekleştirildiği bölgedeki deniz suyunun bazı fiziko - kimyasal parametreleri (sıcaklık (°C), çözünmüş oksijen (mg/1), pH ve tuzluluk (%o)) tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Avrupa levrek balığı, Dicentrarchus labrax, yem üretim teknolojisi, yemleme rejimi, yem tüketimi, yem değerlendirmesi, büyüme performansı, karkas ve et kompozisyonu, Çanakkale Boğazı. ABSTRACT A study on the feed intake, growth performance, and feed efficiency in European sea bass {Dicentrarchus labrax Linnaeus, 17 58) fed on pelleted and extruded feeds with different feeding regimes. In this nutrition study which was carried out for twelve weeks in Dardanelles, the efficacy of the diet processing technology (pelleting and extrusion) and feeding regime (twice or three times of feeding) on feed intake, feed efficiency, growth performance, carcass and muscle composition in the European sea bass {Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) was evaluated. At the beginning of the experiment, 3600 European seabass {Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) (mean weight: 170 g) were randomly placed in to floating net cages (diameter: 2 m) in Net Cage Unit of Fisheries Faculty, Çanakkale Onsekiz Mart University, and twelve fish from each treatment were sacrificed at the beginning and the termination of the analysis of carcass and muscle composition. The chemical composition (dry matter, protein, lipid and ash) of individual fish and of the experimental diets were determined in the laboratory. Physico - chemical parameters (temperature (°C), dissolved oxygen (mg/1), pH and salinity (%>)) of sea water were in situ analyzed. Keywords: European sea bass, Dicentrarchus labrax, diet processing technology, feeding regime, feed intake, feed efficiency, growth performance, carcass and muscle composition, physico - chemical parameters, Dardanelles. n
Collections