Show simple item record

dc.contributor.advisorTekinay, Ahmet Adem
dc.contributor.authorDeveciler, Emrah
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:53Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:53Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604712
dc.description.abstractöz Gökkuşağı alabalıklarında {Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) (başlangıç ortalama ağırlığı: 155.2 ± 0.2 gr) orkinos unun kullanımının büyüme performansı, yem tüketimi ve yem değerlendirilmesi üzerine etkilerini belirlemek için Çanakkale Boğazında, Kilye koyunda 12 haftalık bir çalışma düzenlenmiştir. Çalışmada, benzer protein (% 42) ve yağ (% 12) oranına sahip, yem proteininin % 30 (OU 30), % 25 (OU 25), % 20'sini (OU 20) orkinos unundan ve % 30'unu (HU 30) hamsi unundan karşılayacak şekilde 4 deneme yemi hazırlanmış olup, kontrol grubunu oluşturması için de % 42 protein ve % 16 yağ oranına sahip ticari ekstrude yem (TY) kullanılmıştır. Araştırma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Kilya Koyu Ağ Kafes Ünitesinde bulunan 6 m3 su hacine sahip 2 m çaplı yüzer ağ kafeslerde, gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonunda, HU 30 ve TY ile beslenen balıklar diğer gruplara göre istatistiksel açıdan daha yüksek bir büyüme performansı ortaya koymuşlardır (P< 0,05). Ayrıca, HU 30 ve TY yemleriyle beslenen grupların yem dönüşüm oranlan (FCR) ve spesifik büyüme oranlan (SGR) diğer gruplara göre önemli derecede (P< 0,05) farklı bulunmuştur. Alabalıkların vücut ve kas dokularının kimyasal kompozisyonları üzerinde yapılan allometrik analizleri sonucunda kimyasal kompozisyonların benzer olduğu gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Gökkuşağı alabalığı {Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792), Çankkale Boğazı, Orkinos unu, Ağ kafes, allometrik analiz.
dc.description.abstractABSTRACT. In Dardanelles, a twelve- week study was carried out in order to determine the effects of dietary tuna by-product meal on feed Intake, growth performance and feed effciency of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792). In the trial, Four experimental diets composed of 42% crude protein, 12% crude fat were prepared containing different levels of tuna by - product meal and ancovy meal (OU30, OU 25, OU 20 and HU 30), 42% crude protein and 12% crude fats) a commercial feed was used as the control grup (42% protein and 16% crude fat). The study was carried out in the net pen faciliy of Çanakkale Onsekiz Mart University in Kilya Covel. Apparently that end of experiment, was prepared diets with ancovy meal and control diets showed good better growt performance and feed conversion ratio (FCR) and spesific growt ratio (SGR) than prepared diets with tuna by - praducts meal (P< 0,05). The result of Whole and carcass chemical compositions were compared using Allometric Analysis and wasn't observed different (P> 0,05). Key Words: Rainbow trout {Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792), Dardanelles, Tuna by - product meal, Net cage, Allometric analyses.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleOrkinos unu oranının, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss walbaum, 1792) yem tüketimi, büyüme performansı ve yem değerlendirmesi üzerine etkileri
dc.title.alternativeDetermine the effect of dietary tuna by-product meal of feed intake, growt performance and feed efficiency of rainbow trout
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid167307
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid150728
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess