Search
Now showing items 1-10 of 348
Otel işletmelerinde kronizmin iş tatmini ve işten ayrılma niyeti üzerindeki etkileri: Muğla bir araştırma
(2018-08-06)
Kronizm uygulamaları, sosyal hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da sıkça karşımıza çıkmaktadır. İşletmelerdeki kronizm uygulamalarının yönetimin ve kayırılan işgörenin beklentisinin aksine diğer işgörenler ...
Konaklama işletmelerinde hizmet içi eğitimi ve Antalya kıyı şeridinde uygulanması
(2018-08-06)
IV ÖZET Hizmetiçi eğitimi ile ilgili tez çalışmasının temel amacı; turizm işletmelerinde, hizmetiçi eğitiminin genel çerçevesini çizmektir. Bununla birlikte; Antalya'daki büyük otellerde, hizmetiçi eğitimin ana hatları ...
Karaca Mağarası`nda (Gümüşhane) sürdürülebilir turizm
(2018-08-06)
Bu çalışma Gümüşhane sınırları içinde bulunan ve turizme açılmış olan Karaca Mağarası'nda sürdürülebilir turizmi değerlendirmiştir. Karaca Mağarası turizm açısından Gümüşhane ilinin en önemli doğal zenginliklerinden ...
Küçük ölçekli otel işletmelerinin mutfak departmanlarında çalışan personelin hijyen ve sanitasyon alışkanlıkları (Erdek yöresinde bir uygulama)
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Balıkesir iline bağlı Erdek ilçesinde bulunan ve yaz aylarında faaliyet gösteren çeşitli küçük ölçekli otel işletmelerinin mutfak departmanlarında çalışan personelin hijyen ve sanitasyon konusundaki bilgi ve ...
Kültür turizmi ve gastronomi turları düzenleyen seyahat acentaları üzerinde tüketici talep boyutuyla ilgili bir araştırma
(2018-08-06)
Kültür turizmi kapsamında değerlendirilebilecek gastronomi turizmi dünyada hızla gelişmektedir. Bundan dolayı Türkiye de diğer ülkeler gibi, turizm gelirindeki payını arttırmak ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak ...
Gastronomik deneyim için müşterilerin yüksek fiyat ödeme istekliliğinin belirlenmesi: Uzak Doğu restoranları üzerine bir çalışma
(2022)
Bu çalışmanın amacı, ilk olarak lüks restoran grubunda yer alan Uzak Doğu restoranlarını ziyaret eden müşterilerin yüksek fiyat ödeme istekliliğinin oluşmasına sebep olan faktörlerin belirlenmesidir. İkinci olarak çalışmada ...
Otel işletmelerinde mutfak yönetimi ve yiyecek döngüsündeki kayıpların belirlenmesine yönelik bir araştırma
(2018-08-06)
Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi ve Yiyecek Döngüsündeki Kayıpların Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma isimli yüksek lisans tez çalışmasının amacı otel işletmeleri açısından mutfağın öneminin ortaya konulması ve bu ...
Marka aşkı, marka sadakati ve ağızdan ağıza pazarlama ilişkisi: THY örneği
(2020-06-22)
Havayolu ulaşım sektörü turizmin ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye'de 2003 yılından bugüne yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte havacılık sektörü hızlı bir şekilde büyümüştür. Bu durum havalimanı sayılarının, ...
Turist rehberlerinin mesleki sorunları ve çözüm önerileri: İstanbul örneği
(2020-01-27)
Turist rehberliği turizm hareketlerinin en önemli unsuru olan turistlere yol gösterme, bilgi sağlama, onları yönlendirme ve temsil ettikleri ülkelerin imajını turistlere yansıtma açısından turizm için ciddi bir rol oynar. ...
Geçmişten günümüze gastronomi trendleri: Potansiyel yerli turistlerin yenilebilir böcekler akımına yönelik algılarının ölçülmesi
(2019-11-21)
Hızlı kentleşme ve yükselen ekonomiler sebebiyle gelişmekte olan ülkelerde küresel gıda talebinin yönü, özellikle son on yıl içerisinde önemli bir değişim göstermektedir. Özellikle hayvancılıktan et üretiminin yetersiz ...