Show simple item record

dc.contributor.advisorÇelik, Kemal
dc.contributor.authorMutluay, Mine
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:22Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:22Z
dc.date.submitted2006
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604431
dc.description.abstractÖZETSunulan bu araştırma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ZiraatFakültesi Araştırma birimlerinde 72 Ross PM etlik civciv kullanılarakgerçekleştirilmiştir. Çalışmada her biri 18 civcivden oluşan 1 kontrol olmak üzere 4grup kullanılmıştır. Araştırmada,ilk günden kesim gününe kadar kontrol grubunatemel yemler katkısız verilirken II. gruba probiyotik (%0,2), III. gruba organik asit(%0,4), IV. gruba ise probiyotik+organik asit (%0,2+%0,4) katılmıştır.Araştırmadan elde edilen verilerin varyans analiz sonuçları, canlı ağırlık, yemtüketimi, sıcak karkas, dolu taşlık, karaciğer ve kalınbağırsak uzunluklarıbakımından gruplar arasında önemli bir farklılığın bulunmadığını göstermiştir(P>0,05). Yem tüketimi miktarları bakımından yapılan analiz sonucunda, hafta Xgrup interaksiyon etkisinin önemli olduğu saptanmıştır (P=0,011). Ayrıcaincebağırsak uzunluğu ve boş taşlık ağırlığı bakımından gruplar arasındaki farkınistatistiki olarak önemli olduğu saptanmıştır (P<0,001).Bu koşullarda sağlanan araştırma bulgularına göre etlik piliç karma yemlerine42 gün süreyle probiyotik ve organik asit eklenmesinin hayvanların performansınıolumlu etkilemediği gözlemlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Probiyotik, Organik Asit, Broyler, Performans.PROBİYOTİK VE ORGANİK ASİT KATKILI KARMAYEMLERLE BESLENEN ETLİK PİLİÇLERDE PERFORMANS VEDEĞİŞİK DOKU ÖZELLİKLERİ.
dc.description.abstractABSTRACTThis study was carried out at Çanakkale Onsekiz Mart University Faculty ofAgriculture and consisted of 4 groups (control and 3 treatments), each of which had18 Ross PM broiler chicks. One of the group was chosed as a control group and theothers were used for experimental groups. While control group fed unsupplementeddiet, probiotic (%0,02), organic acid (%0,04) and probiotic + organic acid(%0,2+%0,4) were added to the diets of group II, III, IV, respectively.At the end of the experiment, according to the variance analyses of the weigtgains week x group interaction were statistically no significant(P=0.205). Thebetween groups were statistically significant (P=0.00). Feed consuption values, weekx group interaction were statistically significant (P=0.011). According to thevariance analyses of carcass weights, liver weights, gizzard weights (stuffed), lengthof the large intestine the between groups were not statistically significant(P>0.05).Gizzard weights (empty), length of the small intestine the between groups werestatistically significant (P<0.001).According to the results of this study, it was found that the provision ofprobiotic or organic acids to the diet of broiler throughout 42 days had no effect onperformance.Key Words: Probiotic, Organic Acid, Broiler, PerformanceİÇERİKSayfaen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZoolojitr_TR
dc.subjectZoologyen_US
dc.titleProbiyotik ve organik asit katkılı karma yemlerle beslenen etlik piliçlerde performans ve değişik doku özellikleri
dc.title.alternativeThe effects of probiotics and organic acids supplementation to diets on broiler performance and some intestinal organs
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid187785
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid185927
dc.description.pages57
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess