Çanakkale Boğazı`nda yayılış gösteren bazı makroalglerin kimyasal kompoziyonunun aratırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Artan gıda ve hammadde gereksinimine karşılık olarak gelişen teknolojiler ile sadece karasal canlılardan yararlanma yöntemleri değil aynı zamanda denizel ürünlerden de yararlanma yöntemleri değişmiştir. Bu da alglerden farklı amaçlarla yararlanmayı beraberinde getirmiştir. İçerdikleri protein ile önemli bir gıda kaynağı olmaları, kimyasal içerikleriyle gübreden endüstriye her alanda yararlanılan etkili bir kaynak olmaları algler üzerindeki çalışmaları etkin kılmış ve bu amaçla bu çalışma planlanmıştır. Çalışmada, Çanakkale Boğazı'nın sekiz farklı noktasından alınan kahverengi, kırmızı ve yeşil alg gruplarına ait toplam 25 makro algde kimyasal kompozisyonun mevsimsel ve istasyonlara bağlı değişimleri araştırılmıştır. Analizler mevsimsel olarak (sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz) ve iki tekrarlı gerçekleştirilmiştir. Çalışmada mevsimlere ve istasyonlara bağlı olarak alınan taksonlar için elde edilen bulgularda önemli farklılıklar saptanmıştır. There has been a change in the way both marine organisms and terrestrial organisms are made use of through the technologies developing in response to the needed for raw materials and food. This, in turn, brought about the use of algae for different purposes. That they are an important source of protein and an effective source used in not only fertilizer but also industry and have a chemical content makes them a topic on which to study. Hence this study was carried. In the study, the seasonal changes and the stational changes of the chemical composites at an aggregate of 25 macro algae were investigated. The analyses were carried out twice with a taxon and seasonally (fall, winter, spring and summer). Significant differences were revealed in the findings obtained for the taxons collected in relation to the seasons and stations.
Collections