Show simple item record

dc.contributor.advisorŞeker, Murat
dc.contributor.authorEkinci, Esra
dc.date.accessioned2021-05-07T09:02:20Z
dc.date.available2021-05-07T09:02:20Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/603864
dc.description.abstractBu çalışma 2008-2009 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri laboratuarında yapılmıştır. Çalışmanın ana materyali olan Elta-Ada Tarım İşletmesinden alınan Gökçeada zeytin çeşidi ile Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonundan alınan bazı önemli (Ayvalık, Gemlik, Domat ve Memecik) zeytin çeşitleriyle pomolojik ve genetik özellikleri bakımından karşılaştırılmıştır.Çalışmada, meyvelerde meyve çapı, meyve boyu, meyve ağırlığı, meyve eti oranı yağ oranı analizleri gerçekleştirilmiştir. Meyve çekirdeğinde ise; çekirdek ağırlığı, çekirdek eni, çekirdek boyuna bakılmış, diğer zeytin çeşitleriyle karşılaştırılmıştır.Bu çalışma ile Çanakkale ilinde lokal olarak yetiştirilen ? Gökçeada? zeytin çeşidinin pomolojik ve genetik özelliklerinin belirlenmesi ile ülkemiz zeytinciliğine kazandırılması amaçlanmıştır.
dc.description.abstractThis study was carried out in the Horticulture Laboratory in Çanakkale Onsekiz Mart University Faculty of Agriculture in 2008-2009. The main material of this study is Gökçeada cultivar olive from Elta-Ada Agricultural establishment, which was compared with different olive cultivars (Ayvalık, Gemlik, Domat ve Memecik) by their pomology and genetic characteristics.In the study analysis for fruit width, fruit length, fruit weight and oil composition were conducted. Also seed weight, seed width and seed length was measured and compared with other olive cultivars.With this study, determination of pomology and genetic characteristics of Gökçeada olive cultivar and recognition of this olive cultivar for our country?s olive cultivation sector was aimed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGökçeada zeytininin, önemli zeytin çeşitleriyle morfolojik, pomolojik ve genetik özellikler bakımından karşılaştırılması
dc.title.alternativeThe comparison of morphological, pomological and genetic characteristics of Gökçeada local olive with common olive varieties
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmOlive oil
dc.subject.ytmOlive
dc.subject.ytmPomology
dc.subject.ytmGenetics
dc.identifier.yokid373648
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid274952
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess