Browsing TEZLER by Title
Now showing items 1045-1054 of 1054
-
Z=28-50 bölgesindeki R süreci çekirdeklerde Gamow Teller geçiş özelliklerinin Pyatov yöntemiyle incelenmesi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, 100-130Ru izotoplarının Gamow-Teller geçiş özellikleri Pyatov Yöntemi kullanılarak ve parçacık-deşik etkileşmesi göz önüne alınarak incelenmiştir. Bu amaçla, öncelikle 100-130Ru izotoplarının Gamow-Teller ß- ... -
Zeolit nanopartikül içerikli kompozit membranların üretilmesi ve karakterizasyonu
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ünitelerin küçültülmesi, proses süresi ve enerjinin azaltılma gereksinimleri, daha kompakt ve fonksiyonel malzemelerin tasarımı ve geliştirilmesine sebep olmuştur. Geleneksel yöntemlerle endüstriyel atıksular içerisinde ... -
Zeolitin modifiye edilmesi ve yüzey özelliklerinin incelenmesi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Zeolitler düşük maliyet ve doğada bol bulunmaları dolayısıyla adsorpsiyon ve iyon değiştirme işlemlerinde tercih edilen kil minerallerdendir. İçerik olarak bulundukları bölgelere göre değişim gösteren zeolitler, fiziksel ... -
Zeytin çekirdeği, zeytin yaprağı, mısır koçanı ve kemik unu adsorbanları ile çözeltilerdeki Cr(VI) giderilmesi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Son yıllarda değişen ve hızla gelişen teknolojik, bilimsel çalışmalar sonucu ekolojik denge zarar görmektedir. Artan çevre kirliliği tüm ülkelerin gündeminde önemli yer tutmaktadır. Çevre kirliliğinin en önemli sebeplerinden ... -
Zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişmelerin araştırılması
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmanın amacı.zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişimlerin incelenmesidir. Belirlenen iki çeşit zeytinden (domat ve memecik) meyve oluşumu sırasında birer aylık periyotlarla örnekler ... -
Zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında, bileşimindeki organik asit miktarındaki değişimler ve bu değişimlerin yağ birikimiyle olan ilişkisinin araştırılması
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Many changes occur in the chemical composition of olive fruit due to ripening period.During this changes, since some of the components are the precursor of the othercomponents, while the amount of some compounds increase ... -
Zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağında bulunan bazı fenolik bileşiklerin tayinleri için elektrokimyasal ve kromatografik yöntemlerin geliştirilmesi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-13)Bu çalışmada, zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağında bulunan bazı fenolik bileşiklerin tayinleri için elektrokimyasal ve kromatografik yöntemlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.Dünya genelinde doğal antioksidanlara ... -
Zeytinyağı ekstraksiyonunda ultrason uygulamasının yağın verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-03-14)Bu tezde, farklı ultrason sürelerinin Edremit, Uslu ve Gemlik çeşitlerinden elde edilen zeytinyağlarının ekstraksiyon verimi ve kalite özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu etkiler yağların ekstraksiyon verimi, ... -
Zirkon mineralinin yapısal ve optik özelliklerinin lüminesans ve diğer teknikler kullanılarak incelenmesi
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada zirkon mineralinin optiksel ve yapısal özellikleri incelenmiştir. Optiksel özelliklerinin incelenmesinde optik soğurma ve termolüminesans (TL) ölçümleri, yapısal özelliklerinin incelenmesinde ise XRD ve SEM ... -
Β-glukozi̇daz enzi̇mi̇ni̇n farkli taşiyicilar üzeri̇ne i̇mmobi̇li̇zasyonu ve farkli çay örnekleri̇ üzeri̇ne aroma artirici özelli̇kleri̇ni̇n i̇ncelenmesi̇
(CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Sistematik adı β-D-glukozid glukohidrolaz (EC 3.2.1.21) olan β- glukozidazlar oligosakkaritlerdeki veya diğer glukoz bileşiklerindeki β-glukozid bağlarını hidrolizleyen enzimlerdir. β-Glukozidazların mikroorganizmalar, ...