Browsing TEZLER by Subject "Biochemistry"
Now showing items 1-2 of 2
-
Identification and biochemical characterization of novel bacteria associated with Triticum monococcum ssp. monococcum
(BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Triticum monococcum ssp. monococcum (einkorn) yaklaşık 10-12,000 yıl öncesine Karacadağ, Türkiye bölgesinde orjinlenen atasal bir buğday türüdür. Buğday, artan dünya nüfusu için başlıca besin kaynaklarından biridir. Gıda ... -
The effect of different coffee types added to yeast growth medium on the main enzymes involved in bread staling
(BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-22)Yapılan farklı çalışmalara göre kahve fermantasyonu ve mayalar arasında kuvvetli bir etkileşim bulunmaktadır. Hedef tanımlama için kullanılan yerli kahve mayaları ve bu mayaların başlangıç kültürleri deneysel olarak ...