Show simple item record

dc.contributor.advisorCoşge Şenkal, Belgin
dc.contributor.authorSoldamli, Rabia Vildan
dc.date.accessioned2021-05-07T08:24:36Z
dc.date.available2021-05-07T08:24:36Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/596459
dc.description.abstractBu araştırma Echinacea purpurea L. (Moench) türünün farklı hasat zamanlarında toplanan bitki kısımlarından elde edilen bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla Eylül 2014-Ağustos 2015 tarihleri arasında Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi araştırma laboratuvarlarında yürütülmüştür. Araştırmada; taç yapraklar, merkez koniler ve yapraklar için üç farklı hasat zamanı (24 Temmuz, 6 Ağustos, 19 Ağustos), kök için ise bir hasat zamanı (10 Ekim) uygulanmıştır. Echinacea purpurea türünün antioksidan aktivitesi, bitkinin organlarına ve hasat zamanlarına göre farklılık göstermiştir. En yüksek toplam fenolik madde içeriği (59.107 mg GAE/g ekstrakt) ve toplam flavonoid madde içeriği (1807.286 mg QE/g ekstrakt) ile en düĢük DPPH değeri (1.157 mg/mL) sırasıyla birinci hasat dönemindeki taç yapraklar, ikinci hasat dönemindeki yaprak ve ikinci hasat dönemi taç yapraklardan elde edilmiştir.
dc.description.abstractThis research was carried out to determinate antioxidant activities of extracts of Echinacea purpurea L. (Moench) plant parts obtained from different harvest time during September 2014 and August 2015 at the Bozok University, Agricultural Faculty Research Laboratories. In this study; the three different harvest time (July 24, August 6 and 19 August) for the corollas, central cones and leaves one harvest time (October 10) for the root was applied. Antioxidant activity of Echinacea purpurea species have varied according to the time of harvest and its organs. The highest total phenolic content (59.107 mg GAE/g extract) and the total content of flavonoid compounds (1807.286 mg QE/g extract) and the lowest DPPH value (1.157 mg/mL) was obtained from respectively the corolla from the first harvest time, the leaves from the second harvest time, and the corolla from the second harvest time.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı zamanlarda hasat edilen ekinezya (Echinacea purpurea (L.) Moench) bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeAntioxidant activities of extracts of (Echinacea purpurea (L.) Moench) plant parts obtained from different harvest time
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10133841
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBOZOK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid455476
dc.description.pages54
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess