Browsing TEZLER by Subject "Antioxidants"
Now showing items 1-3 of 3
-
Bitlis (Mutki) yöresinde üretilen bazı bal çeşitlerinin biyokimyasal analizi ile candida albicans kültüründe besinsel değerinin saptanması
(BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Türkiye'nin Bitlis ilinin Mutki bölgesinden elde edilen farklı kaynaklara ait bal örneklerinin biyokimyasal analizleri yapıldı. Mutki yöresinin rakımları birbirinden farklı köylerinden toplanan 13 farklı ... -
Capparis sicula'nın in vitro antioksidan, antimikrobiyal özellikleri ve COX-1/ COX-2 enzim inhibisyon aktivitesinin belirlenmesi
(BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Sentetik ilaçların kullanımından kaynaklı yan etkiler ve yüksek maliyet sebebi ile günümüzde daha az yan etkiye sahip ve nispeten daha ucuz olmalarından dolayı bitkisel kaynaklı ilaçların geliştirilmesine yönelik çalışmalara ... -
Prangos pabularia bitkisinin antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
(BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-08)Sunulan çalışma Bitlis ilinde doğal olarak yetişen Prangos pabularia bitkisinin antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerini incelemek amacıyla planlandı. Çalışmada kullanılan P. pabularia bitki örnekleri Bitlis Kambos ...