Avrupa Birliği`nde organik tarım pazarı
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Tarımsal üretimde kullanılan kimyasalların insan saglıgı üzerindeki etkileri her geçen günartıyor. Birim basına düsen verimi arttırmak için kullanılan kimyasallar, basta kanser olmaküzere birçok hastalıga davetiye çıkarıyor. Organik tarım iste bu noktada devreye giriyor. Buolumsuz etkileri ortadan kaldırmak adına, kimyasal gübre ve ilaçların kullanılmaması, organiktarımın özünü olusturuyor.Geçtigimiz 10 yılda tüketicilerin daha fazla bilinçlenmesi sonucu, organik ürünlere olan talepde ciddi ölçüde arttı. Son verilere göre, organik gıda pazarının dünyada yarattıgı hacim 40milyar doları bulmus durumda. Pazarın bu hızlı büyümesini sürdürmesi halinde ise 2020senesinde hacmin 100 milyar doları asacagı tahmin ediliyor.Tezin birinci bölümünde, Avrupa Birligi'nde organik tarımın gelisimi ve mevcut durumuüzerinde durulmustur. Bu bölümde hem AB'nin hem eski üyelerinin hem de 2004'te üye olan10 ülkenin organik tarım geçmisi açıklanmıstır. Son verilerle hangi ülkenin ne kadar organiktarım alanına sahip oldugu tespit edilmistir.kinci bölümünde ise, tezin temel konusunu olusturan Avrupa Birligi'ndeki organik tarımpazarı üzerinde durulmustur. lk önce Avrupa Birligi'nde organik gıda pazarının ulastıgıboyut ele alınmıstır. Ardından da en önemli birlik ülkeleri tek tek ele alınarak, organikürünlerin yarattıgı pazar hacmi tespit edilmistir.Anahtar Kelimeler: Organik Ürünlerde Tüketici Tercihleri, Organik Gıda Pazarında SatısNoktaları, En Çok Tercih Edilen Organik Ürünler The effects of chemicals on human health that are used in agricultural production have beenincreasing day by day. The chemicals that are used to increase the efficiency per unit causecancer first and foremost besides other diseases. This is where organic agriculture plays animportant role. In order to eliminate these negative effects, not using chemical fertilizer andpesticides is the key feature in organic agriculture.The demand for organic products has increased dramatically thanks to the consequence ofconsumers having become more consumer conscious in the last ten years. According to thelatest data, the sales volume of the organic food market has reached 40 billion dollars. If themarket keeps growing at this pace, the value is expected to go over 100 billion dollars in2020.In the first part of the thesis, the present situation and the development of organic agriculturein the EU are focused on. In this part, not only the agricultural background of the old EUmembers, but also that of the ten countries that became members in 2004 is presented. Usingthe latest data, it is shown which country has how much organic agricultural land.The second part focuses on the main part of the thesis, which is the organic agriculturalmarket in the EU. Firstly, the volume the organic agricultural market has reached is presented.Then each of the members of the Union is discussed in turn, and the market volume organicproducts have created is discussed.Key Words: Consumers Preferences In Organic Products, Sales Spots In The Organic FoodMarket, The Most Preferred Organic Products
Collections