Besinlerde bulunan bazı mikotoksinlerin biyosentezi, analizi, organizmalar üzerine etkileri ve kontrol yöntemleri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
IV ÖZET Bu çalışmada, bazı küf mantarları ile kontamine olmuş besinlerin kullanım amaçları göz önünde tutularak; aflatoksinler, okratoksinler, sitrinin ve patulinin biyo- sentezi, izolasyonu, canlılar üzerine etkileri ve kontrol yöntemleri incelenmiştir. Günümüze kadar yapılan çalışmalar af latoksinler üze rinde yoğunluk kazanmaktadır. Bu nedenle aflatoksinler hakkında edinilen bilgiler diğer mikotoksinlere oranla daha kapsamlıdır. Diğer mikotoksinler hakkında da detaylı bilgilerin elde edilebilmesi için bu konuda yapılacak çalışmalara ihtiyaç vardır. Özellikle ülkemizde küflü yiyeceklerle beslenme ve besleme alışkanlığını ortadan kaldırmak, ancak bu mikotoksinlerin zararlarının belirlenmesi ile olacaktır. Bu da bu konuda yapılacak çalışmaların gerekliliğini ortaya koymaktadır. SUMMARY In this study, the biosynthesises methods of control and isolations of the aflatoxins, ochratoxins, citrinin and patulin produced by mould and ochratoxins the effect of food contaminated with some mould on human beings are reviewed. Most of the studies so for focused on the aflatoxins. That is why the information on the aflatoxins is more and broader then those of other mycotoxins. More research is needed to obtain more detailed information about other mycotoxins. Especially for our country, it is necessary to reveal the harm of mycotoxins in onder to eliminate the habit of eating moulded food. That makes the studies on the mycotoxins are necessary to draw attention to the problem.
Collections