Show simple item record

dc.contributor.advisorKaradeniz, Turan
dc.contributor.authorÇorumlu, Mustafa Serdar
dc.date.accessioned2021-05-02T08:12:00Z
dc.date.available2021-05-02T08:12:00Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/564287
dc.description.abstractAraştırma 2007, 2008 ve 2009 yıllarında Çorum ili İskilip İlçesinde yetiştirilen32 mahalli elma çeşidinin (Tergöynek, Yapraklı, Sandık, Afun, Tencere, Tütüncü, KışAfunu, Uğurlu, Şeker, Kadeis-1, Kadeis-2, Çukur, Kazan, Kasımcan, Gök, Karabaldır,Garip, Kabamüslüme-1, Kabamüslüme-2, Mor-1, Mor-2, Tatlı Tengerlek, Sinep,Karamüslüme, Çiğit, Kılıç, Yivlik Misket, Misket-1, Misket-2, Misket-3, Misket-4,Misket-5), fenolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi ve çeşitlerin genetikkaynak olarak korunması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre;çeşitlerde tam çiçeklenme 13-30 Nisan tarihleri arasında, meyvelerin olgunlaşması 10Temmuz-30 Ekim tarihleri arasında olmuştur. Çeşitlerin ortalama meyve ağırlıkları49.62 g (Yapraklı)-304.41 g (Tencere); Suda Çözünebilir Kuru Madde Miktarı %9.3(Kadeis-1)- %16.65 (Uğurlu) ile titre edilebilir asitlik ise 1.34 g/l (Kasımcan)- 8.62 g/l(Tergöynek) arasında saptanmıştır.Anahtar Kelimeler: İskilip, Elma, Pomoloji, Fenoloji, Mahalli Çeşit,
dc.description.abstractThis study was carried out on 32 local apple cultivars (Tergöynek, Yapraklı,Sandık, Afun, Tencere, Tütüncü, Kış Afunu, Uğurlu, Şeker, Kadeis-1, Kadeis-2, Çukur,Kazan, Kasımcan, Gök, Karabaldır, Garip, Kabamüslüme-1, Kabamüslüme-2, Mor-1,Mor-2, Tatlı Tengerlek, Sinep, Karamüslüme, Çiğit, Kılıç, Yivlik Misket, Misket-1,Misket-2, Misket-3, Misket-4, Misket-5) grown in the district İskilip Çorum Province,Turkey in 2007,2008 and 2009. The aims of the study were to determine thephenological and pomological characteristics and to protect these cultivars as geneticalsources. According to observations, the full blooming occured between April 10th andApril 30th and the fruits were harvested between July 10thand Oktober 30th in allcultivars. The average fruit weights were between 49.62 g (for Yapraklı) and 304.41 g(for Tencere). Average total soluble solid ranged between 9.3 (for Kadeis-1) and16.65% (for Uğurlu) while the highest of titrable acidity was observed between .34 g/lKasımcan and 8.62 g/l Tergöynek cultivar.Key Words: İskilip, Apple, Pomology, Phenology, Local Varieties,en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÇorum ili İskilip ilçesinde yetiştirilen bazı yerel elma (Malus communis L.) çeşitlerinin fenolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of phenological and pomological characteristics of some local apple (Malus communis L.) cultivars grown in Iskilip province Çorum
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid365638
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid255945
dc.description.pages107
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess