Waste management on the treatment of olive oil black liquor by vacuum distillation
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Zeytinya tesisleri ç k % sular bu tür tar msal at klar n kendine özgü özellikleri nedeni ileAkdeniz bölgesinde önemli bir çevresel problemi olu%turmaktad rlar. Bu nedenle, bu türsular n ar t m nda çe%itli fiziko kimyasal, biyolojik ve bir arada kullan lan prosesleri kapsayanetkin ar tma teknolojilerinin geli%tirilmesi konusunda pek çok ara%t rman n yürütülmesi%a% rt c deildir.Zeytinya karasuyu organic madde içerii, ask daki kat lar ve ya içerii bak m ndan yüksekdeerler göstermektedir. Pekçok ara%t rmac etkin ve ucuz ar tma seçenekleri konusundaçal %maktad r. Bu hedefi gerçekle%tirmek üzere kimyasal, mekanik, fiziksel, biyolojik ve s lyöntemler ve bunlar n bir arada kullan labilenleri ara%t r lmaktad r.Burada, zeytinya karasuyu yüksek hacimli bir at k olarak ele al nm % ve hacimsel indrgemeamaçl distilasyon (özümleme) uygulamas na gidilmi%tir. Karasu % 80 su içerdiindenar t lmas gereken at k miktar da hacimsel olarak fazlad r. Çal %man n hedefi; farkldistilasyon (özümleme) s cakl klar ve modlar denenerek yüksek hacimde ve dü%ük KOI(Kimyasal oksijen ihtiyac ) konsantrasyonuna sahip distilat ile, su içerii dü%ük fakat organikmadde içerii yüksek daha konsantre bir kal nt elde edecek en uygun s cakl bulmakt r.Çal %ma sonunda soutmal ve sürekli olarak uygulanan distilasyon en uygun model olarakbelirlenmi%tir. Olive mill effluents constitute a serious environmental problem in the Mediterranean Searegion due to the unique features associated with this type of agricultural waste. Therefore, itis not surprising that research efforts have been directed towards the development of efficienttreatment technologies including various physico-chemical, biological and combinedprocesses.Olive oil mill wastewater (OMW- black liquor) have high organic matter, suspended solidsand lipid contents. Many scientists work on efficient and cost effective treatment alternatives.To achieve this goal, several alternatives and their combinations were tested including thechemical, mechanical, physical, biological and thermal methods.Here, OMW is accepted as a high volume waste and distillation is applied as a volumereduction. Since OMW has a water content above 80%, the volume of the waste to be treatedis also high. The goal of the study is to decrease the amount of the waste to be treated byusing different distillation temperatures for determining the ideal distillation temperature andmode to obtain a distillant with low COD concentration and high volume to obtain a moreconcentrate residue with less water content and high organic fraction.As a conclusion it is determinated that distillate black liquor in continious mode with distillatecooling is the best alternative.
Collections