Seyreltmenin golden delicious ve starking delicious elma çeşitlerinin de meyve verim ve kalitesine etkileri üzerinde bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi SEYRELTMENİN GOLDEN DELÎCÎOUS VE STARKİNG DELÎCÎOUS ELMA ÇEŞİTLERİNDE MEYVE VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİ ÜZERİNDE BÎR ARAŞTIRMA Rafet ÇANKAYA Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Prof.Dr. A.îlhami KOKSAL 1989, Sayfa54 Jüri : Prof. Dr. A.îlhami KOKSAL Prof.Dr. Mahmut AYFER Yrd. Doç. Dr. Rahmi TÜRK Bu araştırma, seyreltmenin Golden Delicious ve Starking Delicious elma çeşitlerinde meyve tutumu, verim ve kalite sınıflarına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Kimya sal seyreltme, tam çiçeklenmeden 15 gün sonra Carbaryl'in 50, 75,100 g/100 1 dozlarıyla, el ile seyreltme Haziran dökümünden sonra her huzmede bir meyve kalacak şekilde uygulanmıştır. Sonuçlar Golden Delicious çeşidinde her iki seyreltme yönteminin kontrole göre meyve tutumunu ve verimi azaltırken, extra meyve oranını artırdığını göstermiştir. Ancak farklı seyreltme yöntemleri ve uygulama dozları arasında istatistiksel bir farklılık gözlenememiştir. Starking Delicious çeşidinde incelenen özellikler yönünden tüm uygulamalar etkisiz kalmıştır. ANAHTAR KELİMELER: meyve seyreltmesi, elma, Carbaryl IV ABSTRACT Masters Thesis A RESEARCH ON THE EFFECTS OF THINNING ON YIELD AND QUALITY OF GOLDEN DELICIOUS AND STARRING DELICIOUS APPLE CULTIVARS Rafet ÇANKAYA Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Horticulture Supervisor: Prof.Dr.A.îlhami KOKSAL 1989, Page: 54 Jury : Prof.Dr.A.îlhami KOKSAL Prof.Dr. Mahmut AYFER Asst. Prof.Dr. Rahmi TURK This research was carried out to determine the effects of thinning on the fruit set, yield and quality of Golden Delicious and Starking Delicious apple cvs. Chemical thinning was made by applying Carbaryl at 50,75 and 100 g/100 1 concentrations after 15 days full bloom and hand thinning was made after June drop by leaving a fruit per cluster. Results have shown that both of the thinning methods decreased the fruit set and yield but increased extra fruit rate in Golden Delicious cv. according to the control. However the differences between the thinning methods and application concentrations were not found significant. In Starking Delicious cv, all the applications have not effected on the examined characterictics to the control plants. KEY WORDS: fruit thinning, apple, Carbaryl
Collections