Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzçelik, Filiz
dc.contributor.authorÖzderen, Tülin
dc.date.accessioned2020-12-30T09:53:54Z
dc.date.available2020-12-30T09:53:54Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/513618
dc.description.abstractÖZET Yüksek Lisans Tezi NİŞASTANIN ŞEKERLENDİRİLMESİ SIRASINDA Zymomonas mobilis İLE ETİL ALKOLE FERMENTASYONÜ Tülin ÖZDEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Filiz Özçelik 1993, Sayfa: 42 Jüri: Doç. Dr. Filiz Özçelik Prof. Dr. İsmet Şahin Doç. Dr. İsmail Yavaş Bu araştırmada, nişastanın şekerlendir ilmesi sırasında Zymomonas mobilis ATCC 10988 bakteri susu ile etil alkole fermentasyonu üzerinde çalışılmıştır. Sıvılaştırılmış nişasta farklı pH' larda (4.0, 4.5, 5.0), farklı sıcaklıklarda (30,35°C) ve farklı konsantrasyonlarda amiloglukozidaz (%0.005, %0.010, %0.015, %0.020 ml/g nişasta) ilavesiyle etil alkole fermente edilerek, sakkarif ikasyon ve fermentasyon işlemlerinin birarada gerçekleştirildiği bu proses için uygun üretim koşulları belirlenmiştir. Nişastanın şekerlendirilmesi sırasında Zymomonas mobilis ATCC 10988 bakterisi ile etil alkole fermentasyonu için en uygun pH değeri 5.0, en uygun sıcaklık ise 35 C olarak saptanmıştır. Simültane sakkarif ikasyon ve fermentasyon (SSF) prosesi ile Zymomonas mobilis bakteri susu 100g/£ indirgen şekere karşılık gelecek konsantrasyondaki nişasta çözeltisinin etil alkole f ermentasyonunu, %87 teorik verim gerçekleştirerek, 24 saatte tamamlamıştır. ANAHTAR KELİMELER: Nişas?a, Simültane sakkarif ikasyon ve fermentaByon, etil alkol, Zymomonas mobilis
dc.description.abstractABSTRACT Masters Thesis SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND ETHANOL FERMENTATION OF STARCH BY Zymomonas mobilis Tülin ÖZDEREN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Food Science and Technology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Filiz Özçelik 1993, Page: 42 Jury: Assoc. Prof. Dr. Filiz Özçelik Prof. Dr. İsmet Şahin Assoc. Prof Dr. Ismail Yavaş Ethanol production from starch was carried out by the process involving simultaneous saccharif icat ion and fermentation (SSF) using Zymomonas mobilis ATCC 10988. The optimal process conditions of simultaneous saccharif ication and fermentation were determined by fermenting liquefied starch, at different pH values (4.0, 4.5, 5.0) at different temperatures (30,35 C) and at different amyloglucosidase (AMG) concentrations (0.005%, 0.010%, 0.015%, 0.020% ml/g starch). The optimum pH and temperature values for simultaneous saccharif ication and fermentation of starch using Zymomonas mobilis ATCC 10988 were found to be 5.0 and 35 C, respectively. It was seen that Zymomonas mobilis fermented the starch solution containing 100g/£ reducing sugar in 24 hours by SSF process, with ethanol yield of 87%. KEY WORDS: Starch, simultaneous saccharif ication and fermentation (SSF), ethanol, Zymomonas mobilisen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleNişastanın şekerlendirilmesi sırasında zymomonas mobilis ile etil alkole fermentasyonu
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmStarch
dc.subject.ytmZymomonas mobilis
dc.subject.ytmBacteria
dc.subject.ytmFermentation
dc.identifier.yokid28393
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid28393
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess