Polifenolokoidaz enziminin mantardan izole edilmesi ve mikrokapsülasyon tekniği ile immobilize edilerek özelliklerinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Yüksek Lisans Tezi POLİFENOLOKSİDAZ ENZİMİNİN MANTARDAN (Agaricus bisporus) İZOLE EDİLMESİ VE MİKROENKAPSÜLASYON TEKNİ?İ İLE İMMOBİLİZE EDİLEREK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI Gülendem GÜNENDİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Fahrünnisa PAMUK 1996, Sayfa: 75 Jüri: Prof. Dr. Fahrünnisa PAMUK Prof. Dr. Lemi TÜRKER Prof. Dr. Atilla ÖKTEMER Bu çalışmada, kültür mantarından (Agaricus bisporus) izole edilen polifenoloksidaz enzimi (PPO) (E.C.1.14.18.1) kalsiyum alginat kapsüllerine mikroenkapsülasyon tekniği kullanılarak tutuklanmıştır. Serbest ve enkapsüle edilmiş enzimin pH ve sıcaklık değişimlerine karşı davranışları araştırılmış; termal ve depolama süresince kararlıkları da incelenmiştir. Diğer yandan serbest ve immobilize enzimin kinetik parametreleri, Km ve V, L-Dopa ve L-tirozin substratlan için belirlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Polifenoloksidaz, Mikroenkapsülasyon, Sodyum alginat, L-Dopa sentezi. 11 ABSTRACT Master Thesis ISOLATION OF POLYPHENOLOXIDASE ENZYME FROM MUSHROOM (Agaricus bisporus) AND ITS IMMOBILIZATION USING MICROENCAPSULATION TECHNIQUE AND INVESTIGATION OF ITS PROPERTIES Gülendem GÜNENDÎ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Fahrünnisa PAMUK 1996, Page: 75 Jury: Prof. Dr. Fahrünnisa PAMUK Prof. Dr. Lemi TÜRKER Prof. Dr. Atilla ÖKTEMER In this study, polyphenoloxidase enzyme (PPO) (E.C.I. 14.18.1) isolated from mushroom (Agaricus bisporus) was entrapped within calcium alginate beads using microencapsulation technique. Properties of free and encapsulated enzyme against pH and temperature changes were searched, also thermal and storage stabilities were investigated. The kinetic parametres, Km and V, of the free and immobilized enzyme were also determined for the substrates, L-Dopa and L-tyrosine. KEY WORDS: Polyphenoloxidase, Microencapsulation, Sodium alginate, Synthesis of L-DOPA
Collections