Show simple item record

dc.contributor.advisorArtık, Nevzat
dc.contributor.authorYildiz, Sevim
dc.date.accessioned2020-12-30T09:45:27Z
dc.date.available2020-12-30T09:45:27Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/512859
dc.description.abstractAraştırmada ülkemizde üretilen soya fasulyesi çeşitlerinden, soya filizi üretim koşullan ve üretilen soya filizlerinin bileşim unsurları belirlenmiştir. Soya filizi üretimi için optimum sıcaklık derecesinin 20-25° C, nemin ise % 75-80 olduğu saptanmıştır. Filizlendirmeyle tane ağırlığı oldukça artmış ve soya fasulyelerinden ağırlıkça 3 kat fazla filizlenmiş tane elde edilmiştir. Filizlenmeyle birlikte soya fasulyesinin bileşim unsurlarında çeşitli değişimler gözlenmiştir. Soya fasulyesinde askorbik asit bulunmamasına karşın, filizlerde bu vitaminin miktarı oldukça fazladır. Soya filizleriyle yapılan duyusal analizler sonucunda en yüksek puanı 12.83 ile haşlanmış, limon suyu, tuz ve yağ ilave edilmiş filizler almıştır. ANAHTAR KELİMELER : Soya fasulyesi, soya filizi, askorbik asit, filiz bileşimi
dc.description.abstractIn this research composition and production conditions of some soybean varities, which were grown in Turkey, were determined. Optimum conditions for temperature and moisture is 20-25°C and 75-80 % for soybean sprouts production, respectively. The seed weight increased three fold on soybeans sprout production. Composition of seeds also showed various changes while production. In spite of soybeans were not containing ascorbic acid, soybeans sprout contain high amounts of ascorbic acid. Most desirable soybeans sprout had 12.83 % points on avarege, which were boiled and dressed with lemon juice, salt and vegetable oil. KEY WORDS : Soybean, soybeans sprout, ascorbic acid, composition of sprouten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleSoya filizi üretim koşullarının belirlenmesi üzerine araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmSoybean
dc.identifier.yokid47839
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid47839
dc.description.pages75
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess