Show simple item record

dc.contributor.advisorAtakişi, İbrahim K.
dc.contributor.authorDündar, Sevgin
dc.date.accessioned2020-12-30T09:06:06Z
dc.date.available2020-12-30T09:06:06Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/507271
dc.description.abstractÖZET Yüksek Lisans Tezi FABKLI SOÎA ÇEŞİTLERİNDE VERİM VE VESİH UNSURLARI ÜZERİNDE BÎR ARAŞTIRMA Sevgin DÜNDAR Trakya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Anabilin Dala Danışman: Prof.Dr.lbrahim K. ATAKÎŞİ 1988 Trakya Bölgesi için soya yetiştirme olanaklara ve en uygun çeşitlerin saptanabilmesi amacıyla yapılan bu araştırma 1987 ya zında Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi deneme ara zisinde tesadüf blokları deneme desenine göre k tekrarlamalı ola rak kurulmuş ve yürütülmüştür. Bu araştırmada soya çeşitleri ana ürün olarak yetiştirilmişse de, ekimin geç yapılması ile ikinci ürün şartlarına yaklaş t irilmiş tır* Denemeye alınan soya çeşitlerinin yetişme süresi 103-126 gün arasında değişim göstermiştir* Çeşitlerde bitki boyu ^9,8 - 62*2 cm. arasında değişmiştir* Bitkide meyve sayısı 32*27 - AO.55 arasında, en fazla Mitchell çeşidinde saptanmıştır* (*tO»55)« Bin tane ağırlığı 129*75 - 170.5 gr*f ilk meyve yüksekliği 6.5 - 8.4- gr*, dekara tohum verimi ise çeşitlere göre 82*2 - 105*8? Kg* a- rasında değişmektedir* Yağ oranı % 16*67 - % 21*41 arasında, en fazla Amsoy* 71 çeşidinde, protein oranı ise çeşitlere göre % 31.29- % 36*98 arasında, en fazla A*1937 çeşidinde bulunmuştur* Enstitü yb&tâZı/'ğ'gl
dc.description.abstractABSTEACT Masters Thesis A RESEARCH ON YIELD AND YIELD ELEMENTS OF VARIOUS SOYBEAN VARIETIES Sevgin DÜNDAR Trakya University The Institute of Natural Science The Faculty of Tekirdağ Agriculture Department of Field Crops Supervisior: Prof.Dr* İbrahim K. ATAKÎŞÎ 1988 The study was conducted in the experimental area of the University of Trakya, Faculty of Tekirdağ Agriculture, Department of Field Crops in summer of 1987. The main purpose of this study was to determine the possibilities of growing soybean and the most suitable variety of soybean for Trakya region* The experiment was arranged in randomize block desing with four replication* Soybean varieties were grown as a main crop in this research* But seeds were planted late* The growing period of the tested varieties was between 105 - 126 days* The plant height of the tested varieties was between *t9«8 - 62,2 cm* Average pod number per plant was 40,55 in Mitchell variety* The plant height of the first fruit from the ground was between 6,5 - 8,4 cm* Calland is the most suitable variety for the first height* The mean value of a 1000 seed weight was found between 129*75 - 170,5 gr. Seed yields per decar was found between 82,2 - 105,85 kg* The average percentage of oil contents of five varieties changed between 16,67 - 21,41 %. The highest percentage oil was determined in Amsoy - 71* The protein content was found between 31 »29 - 36,98 %. The highest percentage of crude protein was determined in A «1937*en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı soya çeşitlerinde verim ve verim unsurları üzerinde bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmYield components
dc.subject.ytmSoybean
dc.subject.ytmField crops
dc.identifier.yokid38975
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid38975
dc.description.pages27
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess