Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ`da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Varış, Servet | |
dc.contributor.author | Güneş, Yakup | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:04:56Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:04:56Z | |
dc.date.submitted | 1991 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506957 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu deneme y»rli ve yabancı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ'da ısıtılmayan cam serada erken İlkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi a-macıyla yapılmıştır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre kurulmuş sekiz çeşitten oluşmuş (Gris tallo, Crispy, Kellys, Globe, Avon crisp, Salinas saladin), beyaz tohumlu yerli ve siyah tohumlu yerli kıvırcık] ve üç blok olarak düzenlenmiştir. Deneme başladıktan sonra, İngiltere'den Marmer çeşidinin tohumları sağlanabildiğinden bu çeşit denemeye katılmamıştır fakat gözlem sonuçlarının eldesi için üç yinelemeli olarak ayrı bir şekilde yetiştirilmiştir. Serada üretim planı şöyle olmuştun Ekim 124.10.1989 Dikim t 4.12.1989 İlk hasat ı 1. 3*1990 Son hasat s20. 3*1990 Sonuçlara göre globe, başın çapı, başın kalitesi, ortalama baş ağırlığı, toplam yaprak sayısı ve pazarlana bilir yaprak sayısı bakımından en uygun çeşittir* Bunu baş kalitesi yönünden 'Kellys çeşidi izlemektedir. Ayrıca deneme dışı yetiştirilmesine rağmen baş kalitesi ve baş ağırlığı yönünden Marmer çeşidi de değerli bir çeşittir.II p Pazarlanabilir bitki sayısı 9 bitki / m olarak kabul edilirse dekara verim9 genel ortalamaya göre bitki ağır lığı 500 gr olan Globe için 4.5 ton` 386 gr olan Kellys için 3.5 ton ve 523 gr olan Marmer için de 4.7 tondur. | |
dc.description.abstract | Ill SUMMA1İI This research was made to determine the suitability of some local and foreign crisphead lettuce varieties to grow in a cold glasshouse as an early spring crop in Tekir dağ. The experiment was established as a randomised block with three replications and had eight varieties (Cris- tallo, Crispy, Kellys, Globe, Avon Crisp, Salinas (saladin), White seeded local and black seeded local)* After the expe riment started, the seed of Marmer was obtained from England there fare it was not included in the experiment but grown separately with three replications to find out the observa tion results» The cultural programme was s Seed sowing s24. 10*1989 Planting s 4*12*1989 First harvests 1. 3.1990 Last harvest i20e 3*1990 According to the results, the most suitable variety for the head diameter, head guality, mean head weight, total leaf number and marketable leaf number was Globe. It was fol lowed ~by Kellys for the head quality. Although it was grown out of the experiment, Marmer was also a good variety for the head quality_and weight»IV If the marketable plant number was considered as 2 2 9 plants / m, the yield per 1000. m was 4.5 tonnes for $lobe with a head weight of 500 gf 3*5 tonnes for Kellys with a head weight of 386 g and 4 *7 tonnes for Marraer with a head weight of 523 g. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Bazı kıvırcık baş salata çeşitlerinin Tekirdağ`da ısıtılmayan cam serada erken ilkbahar ürünü olarak yetiştirilmeye uygunluklarının belirlenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Tekirdağ | |
dc.subject.ytm | Lettuce | |
dc.subject.ytm | Horticultural crops | |
dc.subject.ytm | Greenhouses | |
dc.identifier.yokid | 39062 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 39062 | |
dc.description.pages | 64 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |