Show simple item record

dc.contributor.advisorGündüz, Hüseyin Hüsnü
dc.contributor.authorErgün, Aytekin
dc.date.accessioned2020-12-30T09:04:48Z
dc.date.available2020-12-30T09:04:48Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506921
dc.description.abstractÖZET Salça Üretiminin Başından Sonuna Kadar Lycopen ve Analitik Değerlerdeki Değişmeler Üzerine Araştırmalar Bu Çalışmada 3 domates çeşidi (V. *. -6203, Rio Grande,Rio Jtoego) kullanılarak bu domateslerden elde edilen salçaların analitik değerleri (LycopensKüfsRenk,Asit,pH,Tuz,Konsistens, Brix, Siyah leke) incelenerek salça sezonu boyunca ne gibi değişiklikler gösterdiği araştırılmıştır. Araştırmaların sonucu incelendiğinde görüleceği üzere asit, tuz ve pH miktarlarında önemli bir değişiklik olmamış tır. Konsistens ve brix'te fabrika tarafından ayarlandığı için istenilen değerler tutturulmuştur. Analitik değerlerden lycopen, renk, küf ve siyah leke sezon boyunca değişim göstermişlerdir, Bu değişim sezon sonuna doğru daha da belirginleşmiştir. Siyah leke her numune alışta küçük, orta ve büyük olmak üzere 3 şekilde incelendiğinden d olayı, konsistens ve brix'te fabrika tarafından ayarlandığı için istatistiksel analiz yapılmamıştır. îstatistiki analizi yapılan analitik değerlerden pH, asit ve tuz için farklar önemsiz Çıkmış, lycopen, renk ve küf için ise farklar önemli bulunmuştur.
dc.description.abstractSUMMARY Researches on the changes in Lycopen and Analytical Talues Throughout the T©»at© Paste Production Period In this study 3 tomato cultrtars (T.K-6205sRio Grande, Ri© luego) were used, the analytical values (Lycopen, Mould, Colour,Acidity,pH, Salt, Consistency, Brix, Black Spot) of the pastes which were ohtanied from these tomatoes were examined and the changes occured during paste production period were investigated » According to the results of the study, no significent changes occured in acidity, salt and pH values »Consistency and brix values were raaintanied at the desired level while they have been regulated by the factory» Of the analytical values, lycopen, col our, mould and black spot changed throughout the season. These changes became more raarhed towards the end of the season,, Statistical analyses were not conducted with the black spot because it was determined in three ways as small, medium and large at every sampling and also with consistency and brix because they were regulated by the factory. Of the analytical values wich were statiscally analized^the differences in pH, acidity and salt were not found significant while those in lycopen, colour and mould were significant»en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleSalça üretiminin başından sonuna kadar lycopen ve analitik değerlerdeki değişmeler üzerine araştırmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSauce
dc.subject.ytmAnalysis
dc.subject.ytmTomato
dc.identifier.yokid39066
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid39066
dc.description.pages57
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess