Show simple item record

dc.contributor.advisorÖğün, Sabahattin
dc.contributor.authorEr, Hatice
dc.date.accessioned2020-12-30T09:04:47Z
dc.date.available2020-12-30T09:04:47Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506918
dc.description.abstract-26- 5. ÖZET Bu tezde, Çorlu Seri Sanayi Bölgesi 'nde 35 deri fabrikası ve Tekirdağ, Çorlu, Lüleburgaz, Çerkezköy, Pınarhisar mezbahaları araştırılarak, ham derinin yüzümden işlentiye kadar olan safhalarda, konservasyon yöntemleri ve korunmasından doğan sorunların mamul değerinin kalitesine olan etkileri bulunmaya çalışılmıştır. Deri fabrikalarında ham derinin temini, ham deriden gelen sorunlar, ham deri depoları ve teknik elemanlar, mezbahalarda ise ham derinin kesimden itibaren ne gibi işlemler gördüğü, hangi tür yöntemlerle konservelendiği değişik açılardan araştırılmış ve mamul derinin kaliteli olabilmesi için aşağıdaki sonuçlar ) çıkarılmıştır : a) Hayvan yetiştiricilerinin eğitimi b) Mezbahalar modernleştirilmeli, mezbaha dışı kesim önlenmelidir. c) Ham derinin sınıflandırılarak ambalajlanıp depolanması d) Ham derinin standartizasyonu e) Ham derinin paraziter hastalıklarıyla etkili mücadele f) Deri konserveleme yöntemlerinin en iyi şekilde yapılması g) Modern teknolojilerin uygulanabilmesi için deri fabrikalarının yeterli sayıda teknik eleman çalıştırmaları ve araştırma kurumları ile işbirliği yapmaları h) Tuzla konservelemede ilave katkı maddelerin kullanımı.
dc.description.abstract-27- SUMMARY In this thesis ; it had been tried to find out the effects of the matters of the raw hides and skins treated in the stages from flaying to production can be occured in the duration of conversation and preservation processes, researching thirty-five leather factories in Çorlu Leather Industry Area and Tekirdağ, Çorlu, Lüleburgaz, Çerkezköy, Pınarhisar abattoirs. Obtaining of raw hides and skins in leather factories, the problems of raw hides and skins, the stores, and technicians, the processes of raw hides and skins being treated in abottoirs, the methods using in conservation of them had been investigated and finally these below results had been considered in order to have product leather in a good quality; a) To be trained of people who are related to grow cattle b) Abottoirs all must be modernized and the cutting except in abottoirs must be stopped c) To be stored of raw hides and skins, classifying and then packing d) The standardization of raw hides and skins e) The active struggle on parasitic disease of raw hides and skins f) Doing the best way of conservation process of raw hides and skins g) Being worked enought amount of technicians in leather factories in order to carry out modern technology and making cooperation with the research institutions h) Using helping aid metarials in conservated with salt.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleHam derinin konservasyon yöntemleri ve bu yöntemlerin mamül derinin kalitesine olan etkileri üzerine yapılan bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmZootechnics
dc.subject.ytmLaather quality
dc.identifier.yokid39067
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid39067
dc.description.pages41
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess