Show simple item record

dc.contributor.advisorŞalk, Ahmet
dc.contributor.authorKaya, Ali
dc.date.accessioned2020-12-30T09:04:42Z
dc.date.available2020-12-30T09:04:42Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506891
dc.description.abstractÖZET Türkiye'de yetiştirilen bazı sarımsak çeşitlerinin baş ve diş özelliklerini belirlemeyi amaçlayan bu çalışma 1990 Kasım ayı ile 1991 Temmuz ayı arasındaki zamanı kapsayan yetiştirme dönemin de Trakya üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü arazisinde yapılmıştır» s Araştırmada kullanılan ve alındıkları yöreye göre isimlendirdiğimiz Babaeski 1, Kastamonu, Kastamonu Taşköprü Müsellim, Balıkesir, Konya, Babaeski Minnetter, Babaeski 2 nolu çeşitler 2 m lik parsellere S.A,x S,ü: 30 x 10 olacak şekilde 20, 11, 1990 tarihinde tesadüf blokları deneme desenine göre ekilmiştir, Hasat ise 10, 7- 1991 tarihinde yapılmıştır» Yetiştirme döneminde her parselden tesadüfi olarak seçilen 10 örnekte: Bitki boyu, yalancı gövde uzunluğu, yalanci gövdenin çapı ve yaprak sayıları ölçülmüştür. Hasattan sonra yapılan Ölçümlerde ise: Baş çapı,.baş yükseklimi, baş- ağırlığı, diş; âdedi, diş ağırlığı, en iri dişin ağırlığı, en küçük dişin ağırlığı ve kuru madde değerleri tesbit edilmiştir. Bu ölçümler sonucunda verimi etkileyen baş ağırlığı bakımın en yüksek değerler sırasıyla Babaeski Minnettar, Babaeski Nüsellim, Bsbae3ki 1, Balıkesir, Konya, Kastamonu, Kastamonu Taş köprü ve Babaeski 2 şeklinde sıralanmıştır.
dc.description.abstractSTMMAEY The aim of this research is to determine bulb and clove cha racteristics of some garlic varieties. Investigations were made du- ?ing the period of November 1990 and July 1991 in the Department of [or ti culture, Tekirdağ Agricultural Faculty of Thrace TSiiversity. Varieties Investigated are Babaeski 1, Kastamonu, Kastamonu Taşköprü, Babaeski Müsellim, Balıkesir, Konya, Babaeski Minnetter and îabaeski 2. Clowes were planted et 20 November, 1990 to the 2 m >lots with 50 and 10 cm distances between «id wlthia rows, respectivly. '^ştsmİQ^%arÎS.nf.efe99f.C°rdİng t0 the rondamised block des%^Harvest -Plant characteresics that are investigated on each garlic va- *ety, are plant height, height of false stem, diameter of.false stem and number of leaves per plant. Bulb diameter, height of weight of Dulb, number of cloves per bulb, weight of cloves per bulb, weight of Largest clove, weight of smallest clove and refractometer values were also determined following harvest. These characteristics were recor- 5ed from ten plants which were rondomly selected from each plot. Verities wUich were investigated may be ranked by their bulb weights like Babaeski Minnetter, Babaeski Müsellim, Babaeski 1, Balı kesir, Konya, Kastamonu, Kastamonu Taşköprü and Babaeski 2.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı yerli sarmısak çeşitlerinin baş ve diş özelliklerinin belirlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmGarlic
dc.identifier.yokid29326
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid29326
dc.description.pages60
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess