Show simple item record

dc.contributor.advisorGüngör, Hasan
dc.contributor.authorİşibilen, Yasemin
dc.date.accessioned2020-12-30T09:02:25Z
dc.date.available2020-12-30T09:02:25Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506352
dc.description.abstractÖZET Kırmızı et üretim ve pazarlamasında; hayvancılık, et üretimi, tüketiciye sunulması ve tüketici olmak üzere sıralanabilecek uç temel unsur bulunmaktadır. Birinci aşamada hayvancılık olarak ifade edilen üretimle ilgili temel sorunlar, bu faaliyetin yer aldığı tarım isletmeleri ile ilgilidir. Türkiye'de çok sayıda küçük tarım isletmesi, pazardan çok aile gereksinmesi için ektansif koşullarda üretim yapmaktadır. Tarım işletmelerinde, canlı hayvan üretiminden sonraki aşamada etin elde edilmesi ve tüketiciye ulaştırılmasında da önemli sorunlar bulunmaktadır. Her şeyden önce üreticiden-tüketiciye usanan pazarlama kanallarında çok sayıda kişi ve kanun yer almaktadır. Bu. sistem, maliyet arası yarattığı gibi, sistemin akıcı bir şekilde işlemesini de önlemektedir. Herhangi bir ürünün pazar yapısı içinde, tüketici sayısı ve tüketicinin sahip olduğu, sosyoekonomik nitelikler de diğer faktörler kadar önemlidir. Zira et ve et ürünleri gelir-tüketim ve fiyat elastikiyeti yüksek olan ürünlerdir. Gelir dağılımı oldukça dengesiz bulunan Türkiye'de kısa dönemde et tüketimini artırmak olanaklı değildir. Ancak, tüketici tercihlerinin bazen islenmiş et ürünleri yönünde değişmesi et işleme sanayinin- gelişmesinde önemli bir itici güç olacaktır. Bu. araştırma, Edime İli Merkez ilçesinde kırmızı et ve et ürünleri pasarlamasır.nı genel yapısını ortaya, koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Edirne ili Merkez ilçesinde faaliyette bulunan 37 kasap ve 90 tüketici ile yapılmış anket sonuçları yer almaktadır. Araştırma bulgularının kırmızı etin mezbahalardan son pazarlama kanalı olan kasaplara, ve nihayet tüketicilere ulastırılmasındaki süreçte anket yöntemi ile sorgulama, belirleme ve değerlendirmenin önemli bir işleve sahip olduğu, ileri sürülebilir.
dc.description.abstractSUMMARY Production, promotion, price and the consumer behaviour are the four basic lectors for the evaluation of meat production and marketing functions hov to occur. Especially, the mam problem related vith the animal production, it has generally accepted that, caused by the structure of for in housholds because of having small farm-3İ2es. There ate a lot of human beings and organizations having activities along the marketini: channells. This system, caused to be increasing of cost of production arid marketine: es to be preventing efficiency. The number of consiursrs is very important as well as the criteria of having socio economic pover. So that, it could be said that the elasticity' of meat end meat products has highei level according to their benefit. Consumption and price situation. Under the condition of undeveloped structure of Turkish economy, education and social life, it is imposibble to increase meat consumption along the near future. Hove ver, the general preferences for the consumers' have been realised towards to purchase of processing: meat products from no^ on. The aim of this research is to determine the general structure of meat marketing sM related problems. According to the results of the research, it could be said that, both the marketing and consumption of meat had not to be organised exactly and there could be a lot of activities needed to achive problems and solutions.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEdirne ili merkez ilçesi kırmızı et ve et ürünleri pazarlaması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmEdirne
dc.subject.ytmMeat industry
dc.subject.ytmAgricultural economy
dc.subject.ytmRed meat
dc.identifier.yokid34472
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid34472
dc.description.pages110
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess