Show simple item record

dc.contributor.advisorKorkut, Aslı B.
dc.contributor.authorHaytaoğlu, M.Asim
dc.date.accessioned2020-12-30T09:02:15Z
dc.date.available2020-12-30T09:02:15Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506322
dc.description.abstractHI ÖZET Bıı araştırına, bazı karanfil çeşitlerinden (Orange Tony, Rony, Shelly) alınan çeliklerin 2/3 iri perlit + 1/3 toil, 2/3 ince perlit + 1/3 tor!` ve 2/3 dere kumu + 1/3 torf olarak hazırlanmış ortamlardaki köklenme yeteneklerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Denemeler, 7.5.1991-8.6.1991 tarihleri arasında T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait ısıtılmayan cam serada kurulmuştur. Üç tekrarlamalı olarak bölünmüş parsellerde faktöriyel deneme desenine göre kurulan denemede her çeşitten 180 adet olmak üzere toplam 540 adet çelik kullanılmıştır. İlk kök verme süresi, köklenme yüzdesi, kök sayısı, kök uzunluğu ve kök kalınlığı özelliklerinin incelendiği araştırmada şu sonuçlar alınmıştır. Kullanılan ortamlardan 2/3 iri perlit + 1/3 torf ortamında en iyi sonuç elde edilmiştir. En kötü sonuçlar ise 2/3 dere kumu + 1/3 torf ortamında elde edilmiştir. Çeşitler arasında fark ise önemsiz çıkmıştır.
dc.description.abstractIV SUMMARY This research was made to determine the roofing abilities of some carnation varieties (Orange Tony, Rony, Shelly) cuttings in different media (2/3 coarse perlite + 1/3 peat, 2/3 river sand + 1/3 peat, 2/3 fine perlite + 1/3 peat). The experiments were established during 7.5.1991-8.6.1991 growing period in the cold glasshouse of T.U. Tekirdağ Agricultural Faculty. The experimental design was a split plot with three replications and the treatments were arranged factorially. 180 cuttings were used from each species making a total of 540 cu-ttings. The time to the first rooting, rooting percentage, root numbers, root thickness kness and root lenght were investigated and following results were obtained. The best rooting medium was 2/3 coarse perlite + 1/3 peat, the worst one was 2/3 river sand + 1/3 peat. There was no significant differences between varieties.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı karanfil çeşitlerinden alınan çeliklerde değişik ortamların köklenmeye etkileri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCutting-plant
dc.subject.ytmDianthus
dc.subject.ytmHorticultural crops
dc.identifier.yokid47551
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid47551
dc.description.pages32
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess