Kozak beyazı üzüm çeşidinde gibberrelik asit ile çekirdeksizliğin elde edilmesi
dc.contributor.advisor | Çelik, Salih | |
dc.contributor.author | Engin, Şirin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:00:53Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:00:53Z | |
dc.date.submitted | 1996 | |
dc.date.issued | 2020-11-13 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506083 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu araştırma, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde 1995 ' te yapılmıştır. Araştırmanın amacı, çekirdekli bir çeşit olan Kozak Beyazı üzüm çeşidinden çekirdeksiz taneler elde etmek için en uygun Gibberellik Asit ( GA3 ) dozunu saptamaktır. Araştırmada bitkisel materyal olarak Kozak Beyazı üzüm çeşidi, çekirdeksizliği sağlamak amacıyla Gibberallik Asididn farklı dozları kullanılmıştır ( 0,25,50,75 ve 100 ppm GA3 ). Uygulama, salkımların bu solüsyonlara daldırılması yöntemiyle; çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme sonrası olmak üzere 3d defe yapılmıştır. Deneme sonunda, GA3 uygulanan ( 25.50,75 ve 100 ppm GA3 ) tanelerin %100 çekirdeksiz olduğu görülmüştür Çekirdeksizlik üzerine dozlar arasında bir farklılık görülmemesine rağmen diğer kalite özellikleri yönünden farklılklar görülmüştür. ANAHTAR KELİMELER :Kozak Beyazı, Gibberellik Asit(GA3).çekirdeksizlik, salkım ve tane boyutları, TEKM, asit,pH. | |
dc.description.abstract | n SUMMARY This experiment was carried in Tekirdağ Viticulture Research Instute in 1995 to find out the most suitable Gibberellic Acid concentration to obtain seedless berries from Kozak Beyazı which is a seeded white table cultivar. In this experiment, the clustersm of Kozak Beyazı were dipped in the solutions of 0,25, 50, 75 and 100 ppm of GA3 before and after blooming. According to the results of the experiment, GA3 at 25, 50, 75 and 100 ppm gave 100 % of seedless berries. Although! there was no difference between GA3 oncentrations on seedlessness, but some differences were observed on the other quality characteristics. KEY WORDS : Kozak Beyazı, Gibberellic Acid (GA3), seedlessness, cluster and berry sizes, TSS, acid, pH. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Kozak beyazı üzüm çeşidinde gibberrelik asit ile çekirdeksizliğin elde edilmesi | |
dc.title.alternative | To obtain seedlessness by using GA3 in Kozak beyazı grape variey | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-11-13 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Horticultural crops | |
dc.subject.ytm | Grape | |
dc.subject.ytm | Seedless grape | |
dc.subject.ytm | Gibberellic acid | |
dc.identifier.yokid | 57302 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 57302 | |
dc.description.pages | 64 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |