dc.contributor.advisor | Çelik, Salih | |
dc.contributor.author | Onat, İbrahim | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T08:49:10Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T08:49:10Z | |
dc.date.submitted | 2007 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/503535 | |
dc.description.abstract | Bu arastırma, 2006 yılının üzüm alımı kampanya döneminde yürütülmüstür.Arastırmada materyal olarak kullanılan saraplık üzüm çesitleri Tekirdag BagcılıkArastırma Enstitüsü Müdürlügü'nün koleksiyon bagından ve üretici baglarından teminedilmis olup, su üzüm çesitleri materyal olarak seçilmistir ; Ada Karası, Sergi Karası,Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Clairette, Emir, Gamay, Grenache, zabella, KalecikKarası, Merlot, Mourvedre, Papaz Karası, Semillon, Syrah ve Yapıncak. Seçilen buüzümlerde bome dereceleri 11 ? 12 `ye ulasınca hasat edilmistir.Bome derecesi, Salkım Agırlıgı (%), Salkım skeleti Agırlıgı (%), Tane Agırlıgı(%), Toplam Eriyebilir Kuru Madde Miktarı (%), Toplam Asit Miktarı (Tartarik AsitCinsinden) (%), Ön Sıra (%), kinci Sıra (%), Toplam Sıra (% Sıra Verimi) ve Cibremiktarı (%) belirlenmistir.Ön sıra Bome derecesi en yüksek çesit; 13,450 ile Sergi Karası. kinci sıranın daBomesi yine 14,750 ile Sergi Karası üzümü oldugu tespit edilmistir. Toplam Asitlikyönünden Tartarik Asit cinsinden olmak üzere ön sırada 8,075 g/L; kinci sırada 7,125g/L olmak üzere Gamay üzümü en yüksek deger vermistir. Toplam sıra verimi enyüksek (% 65,30) ile Yapıncak üzümünden; en yüksek ön sıra verimi Kalecik Karasıüzümünden (% 20,75); en yüksek ikinci sıra verimi ise Yapıncak üzümünden eldeedilmistir(% 45,15).Bu arastırma saraplık üzüm çesitlerinde kaliteli sarap üretimine yönelik enuygun sıra oranının belirlenmek amacı ile yapılmıstır.Anahtar Kelimeler : Sıra verimi, bome derecesi | |
dc.description.abstract | This research has been carried on the grape production campaign of 2006 year.The viniculture materials have been taken from the collection vineyards, of TekirdagViniculture Research Institute and some vineyards. The list of the varieties used in theresearch are below; Adakarası, Sergi Karası, Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Clairette,Emir, Gamay, Grenache, zabella, Kalecik Karası, Merlot, Mourvedre, Papaz Karası,Semillon, Syrah, Yapıncak. These chosen grapes had been harvested when their boumedegree reached to 11 or 12.Sample boume degree, weight of cluster, weight of bunch frame in percentage(%), weight of grape-piece in percentage (%), pre-must (%), total soluable solids (%),total acidity (%), second must (%), total yıeld of must (%), pulp residue level inpercenttage (%).The highest Pre-must bome level is ?Serg Karası? with the level of 13,450. insecond boume level is ?Sergi Karası? with 14,750 again. ?Gamay? gave the highestresult with 8,075 g/L in total acidity level of pre-must and 7,125 g/L in total acidity ofsecond must. The highest qualitfied efficiency of must is seen by ?Yapıncak? grapewhich has level of (% 65,300). When the pre-must efficiencies are considered, KalecikKarası with % 20,750, the second-must efficiencies are considered, Yapıcak with %45,150, got the first place.Key Words: Yıeld of must, boume levels. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Şaraplık üzüm çeşitlerinde kaliteli şarap üretimine en uygun şıra oranının belirlenmesi | |
dc.title.alternative | Determination of the most evitable of must rote to production of quality wine in wine grapes varieties | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 9014442 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 216569 | |
dc.description.pages | 62 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |