Show simple item record

dc.contributor.advisorTopal, Ahmet
dc.contributor.authorKurbanoğlu, Tuğrul
dc.date.accessioned2020-12-03T13:10:24Z
dc.date.available2020-12-03T13:10:24Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/49086
dc.description.abstractBu çalışmada, kalkan balığı (Psetta maxima) kas dokusundan karbonik anhidraz (CA) enzimi saflaştırılmış ve bu enzimin kinetik davranışları ve bazı özellikleri belirlenmiştir. Saflaştırma basamakları; hemolizat hazırlanması ve afinite jel kromatografisi işlemidir. CA enziminin saflaştırılmasında, enziminin spesifik aktivitesi 755.2 EU/mg protein, verim 69.05 ve saflaştırma katsayısı 50.65 olarak belirlenmiştir ve yapılan saflaştırma işlemlerinin hepsi +4°C'de gerçekleşmiştir. SDS poliakrilamid jel elektroforezi ile saflaştırılan CA enziminin molekül ağırlığı 29.7 kDa olarak belirlenmiştir. Kalkan balığının (Psetta maxima) kas dokusundan saflaştırılan CA enziminin optimum iyonik şiddeti 0.020 M Tris-SO4 tamponu, optimum pH'sı 8.0, stabil pH'sı 8.0 ve optimum sıcaklığı 30°C olarak gözlenmiştir. Enzimin kinetik özellikleri içerisinde yer alan KM değeri 0,344 mM ve Vmax değeri de 0,253 EÜ/ml olarak belirlenmiştir.
dc.description.abstractIn this thesis, purification of carbonic anhydrase from turbot (Psetta maxima) muscle tissue was done and analysis of the kinetic properties of the enzyme are described. The purification steps are hemolysate preparation and affinity gel chromatography. During the purification process, the enzyme was determined to have specific activity of 755,2 EU/mg proteins, yield of 69,05% and purification fold of 50,65. All of the purification steps were performed at +4°C. The molecular weight of the enzyme was calculated to be 29,7 kDa by means of SDS-PAGE. The optimum ionic strenght was 0.02 M Tris-SO4 buffer, both optimum andstable pH was 8.0, and the optimum temperature was 30°C. KM and Vmax values were determined as 0,344 mM and 0,253 EU/ml, respectively.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleKalkan balığı (Psetta maxima) kas dokusundan karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve kinetik özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativePurification, characterization and dertermination of kinetic features of carbonic anhydrase from turbot (Psetta maxima) muscle tissue
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTurbot
dc.subject.ytmPsetta maxima
dc.subject.ytmCarbonic anhydrases
dc.identifier.yokid10075413
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid392119
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess