Bir kültürel rituel olarak şarap ve şarap üretimi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu tez çalışmasında ve belgesel filmde üzüm ve şarap üretiminin bu topraklardaki serüvenini ve şaraba yönelik tarımsal faaliyetlerin diğer tarımsal faaliyetlerden olan farkını göstereceğiz. Bunun yanında şarabın nasıl bir yapım sürecinden geçtiğini ve bu süreçte onu üretenlerin ne gibi sıkntılar yaşadığını, yetiştiren köylülerle üreten fabrikatörler arasında ne gibi çelişkiler olduğunu anlatmaya çalışacağız. Emek yoğun bir uğraş olan bağcılık ile ülkemizde sermaye yoğun bir durumu olan şarap üreticiliği arasındaki farklılaşmayı aktaracağız. Son yıllarda yoğun bir şekilde kent yaşamında da tüketilmeye başlayan şarabın, niçin bu kadar tercih edilen bir içecek olduğunun nedenlerini araştıracağız. Şarabın bağlarda başlayan ve kent yaşamında biten yolculuğunu konunun uzmanı kişilerle yapılan röportajlar ve şarap üretim merkezlerinde yapılan çekimlerle izleyenlere aktaracağız. SUMMARY In this thesis and documentary film, we will show the adventure of the grape and wine production and differences between agricultural activities in terms of wine and other agricultural activities. Beside this, we will try to explain production process of wine; problems of wine producers during this process and contradictions between farming villagers and producing fabricators. We will display to the audiences, journey of the wine starting from vineyard and ends in the city life with the help of expert interviews and the taken pictures from the wine production centers.
Collections