Morchella conica Pers. ve Morchella Esculenta Pers. ex St. Amans`nın fruktifikasyon oluşumunda bazı kültürel parametrelerin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
İİİ ÖZET Bu çalışmada, Türkiye'de doğal olarak yetişen tlorchelfa türlerinden fi conicâ Pers. ve fi escutenia Pers. ex St. Amans 'mn askus ve askospor yapılan, misel etkileşimleri, kazein, kazamino asit, pepton, sodyum nitratın misel gelişimlerine olan etkileri ile ski eratla oluşumları incelenmiştir. Örneklerin askus, askospor ve vegetatif misel yapılan çalışıl mıştır. Katı besi ortaml arı üzerinde geliştirilen ana kültürleri oluşturan vegetatif misellerin radyal büyüme hızlan kriter alınarak elde edilen veriler grafiklendiri imiş, ışık ve sıcaklığın misel gelişimi ve sklerotia oluşumu üzerine olan etkileri belirlenmiş fruktifikasyon calışmalan yapılmıştır. iv SUMMARY In this research, ascus and ascospore structures, my eel Interactions and some parameters such as casein, casarnino acids, peptone, sodium nitrate affecting mycel development and sclerotia formation of /îf ow/or Pers. and /j? esculent & Pers. ex St. Arnans species of Marcnelld that grows naturally in Turkey were studied. The ascus, ascospore and vegetative mycel structures of the samples *#ere examined. The obtained data were plotted and the affects of light and temperature on the mycel development and sclerotia formation were determined. Considering the radial growing rate of vegetative mycels that constitute the main culture grown in solid cultivation medium as a criterion, fructification experiments were prepared.
Collections