Baharatlarda kullanılan yasaklı boya Sudan I`in tayini için basit bir spektroflorimetrik metot
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada baharatlarda kullanılan yasaklı Sudan I boyasının tayini için bir spektroflorimetrik metot geliştirilmiştir. Geliştirilen metotta modifiye bir standart ekleme yöntemi kullanılarak kırmızı pul biber, sumak ve kimyon numunelerinde Sudan I tayini yapılmıştır. Çalışmada kullanılan gıda numuneleri yerel marketlerden temin edilmiştir. Önerilen metotta çözücü olarak toksik olmayan etanol kullanılmıştır. Numunelere değişen miktarlarda Sudan I boyası spayk edilmiş ve etanolle ekstrakte edilerek analize hazırlanmıştır. Geliştirilen metodun doğrusal aralığı, doğruluğu, gözlenebilme sınırı (LOD), tayin sınırı (LOQ) ve kesinliği belirlenerek metot valide edilmiştir. In this study, a spectrofluorimetric method was developed for the identification of the banned Sudan I dye in spices.Sudan I was applied to red pepper, sumac and cumin samples using a modified standard addition method in the developed method.Food samples used in the study were obtained from local markets.Non-toxic ethanol was used as solvent in the proposed method.The samples were spiked with varying amounts of Sudan I and analyzed by ethanol extraction.The method has been validated by determining the linear range, accuracy, detection limit (LOD), detection limit (LOQ) and accuracy of the developed method.
Collections