Browsing TEZLER by Subject "Fatty acids"
Now showing items 1-4 of 4
-
Ankara piyasasında satışa sunulan mısırözü yağının bileşimi ve ayçiçeği yağı ile karşılaştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Gerek insan beslenmesinde ve gıda teknolojisindeki vazgeçilmez yeri, gerekse kardiyovasküler ve şişmanlık gibi hastalıklarla doğrudan ilgisi nedeniyle yağların önemi gittikçe artmaktadır. Toplumun kültür ve eğitim ... -
Kahvaltılık ve yemeklik margarinlerin genel ve trans yağ asitleri üzerine bir araştırma
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada ülkemizde gerek kahvaltılık, gerekse yemeklik yağ olarak tüketilen ve özellikle 'fast food' türü ürünlerin hazırlanmasında sıklıkla kullanılan margarinler, beslenme fizyolojisi açısından incelenmiştir. ... -
Manda içyağı ve koyun kuyruk yağının yağ asidi bileşimi ve bazı karakteristik özellikleri, depolama ve ısıl işlemle fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişim
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu araştırmada manda içyağlan ve koyun kuyruk yağlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ile yağ asidi bileşimleri saptanmış ve beslenme fizyolojisi açısından bu yağların durumu incelenmiştir. Ayrıca depolama ve ... -
Spin etiketlenmiş model zarların elektron paramagnetik rezonans (EPR) tekniği ile incelenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)SPİN ETİKETLENMİŞ MODEL ZARLARIN ELEKTRON PARAMAGNETİK REZONANS (EPR) TEKNİĞİ İLE İNCELENMESİ Nuray Horasan Hacettepe Üniversitesi, Fizik Mühendisliği Anabilim Dalı. ÖZ Bu çalışmada, doymuş ve doymamış model zar ...