Trombon`da ağız pozisyonu (embouchure) tekniği üzerine bir inceleme
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu araştırmada bakır çalgılar ailesinden olan trombonda, doğru ağız pozisyonu (embouchure)'nun nasıl oluşturulması gerektiği incelenmiş, embouchure sözcüğünün tanımı ve anlamı araştırılmıştır. Buna göre alt başlıklarda çenenin görevi, ağızlığın açısı, kasların fonksiyonu, dudakların hava girişiyle yapması gereken açı, alt dudaktaki disiplin, dudak açılımı, dudak açılımının şekli, dudak açılımının boyutları ve dudak açılım boyutunu değiştirme usulleri tespit edilmiş ve önerilerde bulunulmuştur. ABSTRACT In this research the meaning and explanation of the embouchure on the trombone, which is a member of the brass winds. The employment of the chin, mouthpiece angles functions of muscles, discipline of the lower lip, lip positioning (opening, positioning, changing positions) have been examined and advises have been given.
Collections