Sulu şartlarda ikinci ürün yem şalgamında (Brassica rapa l.) farklı bitki sıklıklarının verim ve verim komponentlerine etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Öz Yüksek Lisans Tezi SULU ŞARTLARDA İKİNCİ ÜRÜN YEM ŞALGAMI'NDA (Brassica rapa L.) FARKLI BİTKİ SIKLIKLARININ VERİM VE VERİM KOMPONENTLERİNE ETKİLERİ Yüksel Ziya ATALAY Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Mevlüt MÜLAYİM 1997, Sayfa: 30 Jüri: Doç.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Jüri: Yrd.Doç.Dr. Sadık ÇAKMAKÇI Jüri: Yrd.Doç.Dr. Ahmet TAMKOÇ Bu araştırma; Konya'da sulu şartlarda hububat hasadından sonra ikinci ürün olarak yem şalgamının `Polybra` çeşidi, farklı sıra aralıklarında (20, 30, 40 ve 50 cm) ekilerek bitki sıklığının verim ve verim komponentlerine etkilerini araştırmak amacıyla 1995 yılı Temmuz ve Ekim aylan arasında yapılmıştır. Tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yapılan bu araştırmada yaş yumru ve yeşil yaprak verimi (kg/da), yumru boyu (cm), yumru çapı(cm), bitkilerde yaprak sayısı, kuru madde verimi (kg/da), yaprak-yumru oram, ham protein oram ve ham protein verimi belirlenmiştir.Ticari bir tohumculuk şirketinden temin edilen yem şalgamı 27.7.1995 tarihinde ekilmiş ve 27.10.1995 tarihinde hasat edilmiştir. Yeşil yaprak verimi, yaprak kuru madde verimi ve ham protein verimi en fazla 40 cm. aralıkla ekilen parsellerden sırasıyla (5124.70 kg/da, 481.55 kg/da ve 94.60 kg/da), yaş yumru verimi, yumru kuru madde verimi ise en fazla 50 cm. aralıkla ekilen parsellerden (6166.60 kg/da ve 519.68 kg/da) alınmıştır. Anahtar Kelimeler: ikinci Ürün, Sulu Şartlar, Farklı Bitki Sıklığı, Yem Şalgamında Yeşil Yaprak Verimi, Yaş Yumru Verimi, Kuru Madde Verimi, Yumru Boyu, Yumru Çapı, Yaprak/Yumru Oranı, Ham Protein Oranı, Ham Protein Verimi. ABSTRACT MSc Thesis THE EFFECT OF DIFFERENT PLANT DENSITIES ON YIELD AND YD3LD COMPONENTS ON TURND? AS A SECOND CROP UNDER KRIGATED CONDITIONS Yüksel Ziya ATALAY Selçuk University Graduate School of Nutural and Applied Sciences Department of Field Crops Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Mevlüt MÜLAYİM 1997, Page: 30 Jury: Assoc.Prof.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Jury: Ass.Prof.Dr. Sadık ÇAKMAKÇI Jury: Ass.Prof.Dr. Ahmet TAMKOÇ This research is made in Konya between July 1995 and October 1995 for searching the effect of plant densities on yield and yield components with `Polybra` species on Turnip as a second crop with different row distonces (20. ^0.40 and 50 cm) under irrigated conditions. In this research wet tuber yield (kg/da) and green leaf yield (kg/da), tuber height (cm), tuber diameter (cm), number of leaves on plants, dry matter yield (kg/da) percentage of leaf to tuber and percentage of unripe proteins are leaf specified with `Randomized Blocks` design with 3 replications. The Turnip seeds wich are taken from a special seed Co. are plated on July, 27,1995 and harvested on October, 27,1995. IllThe green leaf yield leaf of dry matter yield and unripe of protein yield maximally taken from the plots with 40 cm distences (5124.70 kg/da, 481.55 kg/da and 94.60 kg/da) and wet tuber yield and tuber dry matter yield are maximally taken from the plots with 50 cm row distences (6166.6 kg/da and 519.68 kg/da). KEY WORDS : Second Crop, Irrigated Conditions, Different Plant Densities, Green Leaf Yield on Turnip, Wet Tuber Yield, Dry Matter Yield, Tuber Height, Tuber Diameter, Leaf/Tuber Percentage, Percentage of unripe proteins. IV
Collections