Browsing TEZLER by Subject "Yeasts"
Now showing items 1-3 of 3
-
Çapraz akış mikrofiltrasyon sistemi kullanılarak s. cerevisiae ile peyniraltı suyundan proteinin geri kazanılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Peyniraltı suyundaki çözünür proteinlerin maya hücreleri (Saccharomyces cerevisiae) üzerine adsorpsiyonu ve çapraz akış mikrofiltrasyon tekniği ile proteinlerin geri kazanılması araştırılmıştır. Maya hücrelerinin ... -
Ekşi hamur ile ekmek yapımı ve ekşi hamur mikroflorası
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Y. Lisans Tezi EKŞİ HAMUR İLE EKMEK YAPIMI VE EKŞİ HAMUR MİKROFLORASI Mustafa YILMAZ Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ferit AYDIN Ekmek, ... -
Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu-identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Geleneksel yöntemle üretilmiş turşu ve zeytin örneklerinden toplam 171 laktik asit bakterisi (LAB) izole ve identifiye edilmiştir. Turşu örneklerindeki laktik asit bakterileri Lactobacillus (%47.9) ve Pediococcus (%52.03) ...