Browsing TEZLER by Subject "Technological properties"
Now showing items 1-2 of 2
-
Una ve tavlama suyu ile buğdaya uygulanan klorlama işleminin unun kimyasal ve teknolojik özelliklerine etkisi üzerine araştırmalar
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, buğday tavlama suyu ve doğrudan una uygulanan klorlama işleminin, ekmeklik buğdayların kalitatif özellikleri ve un bileşenleri üzerindeki etkisinin ortaya konulması ve bazı enzimatik preparatları kullanarak ... -
Ülkemizde kullanılan ticari sıvı peynir mayalarının (Rennet) bazı mikrobiyolojik, duyusal ve teknolojik özellikleri ile enzim kompozisyonunun tespiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemizin değişik bölgelerinde bulunan süt işletmelerinden temin edilen peynir mayalarının (rennet) mikrobiyolojik, duyusal, fiziksel, kimyasal özelliklerinin ve enzim oranlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. İncelenen 25 ...