Browsing TEZLER by Title
Now showing items 4475-4494 of 5223
-
Sığır etlerinde değişik sıcaklıklarda donabilir su içeriği ve farklı şartlarda dondurulan sığır etlerinin serbest ve bağımlı su içeriklerinde oluşan değişimin differential scanning calorimetry (DSC) tekniği ile araştırıl
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırmada 24 saatlik ön soğutma sonrasında orta yaşlı sığır karkaslarının semimembranous kasından alınan etlerin dondurulabilir ve dondurulamayan (bağımlı) su içerikleri Differential Scanning Calorimetry (DSC) ... -
Sığır etlerinde desorpsiyon izotermleri ile desorpsiyon izosterik ısılarının belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada dondurulmuş etlerin sorpsiyon izotermlerine, sorpsiyon izosterik ısılarına NaCl ve NaNO2'in etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu maksatla kontrol, %2,5 NaCl'lü ve %2.5 NaCl+150 ppm NaNO2 içeren ... -
Sığır gübresinden biyogaz üretimi ve Erzurum koşulları için bir biyogaz tesis tasarımı
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada sığır gübresinden değişik sıcaklıklarda (20, 25, 30, 35 C ) biyogaz Üretimi incelenmiştir, ayrıca Erzurum ili meteorolojik verileri kullanılarak bir biyogaz tesis tasarımı yapılmıştır. Değişik sıcaklıklar ... -
Sığır ince bağırsak ve kalın bağırsağından bağlanma şekillerine göre karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu ve bazı ilaçların total karbonik anhidraz aktiviteleri üzerine etkilerinin incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi SIĞIR İNCE BAĞIRSAK VE KALIN BAĞIRSAĞINDAN BAĞLANMA ŞEKİLLERİNE GÖRE KARBONİK ANHİDRAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI, KARAKTERİZASYONU VE BAZI İLAÇLARIN TOTAL KARBONİK ANHİDRAZ AKTİVİTELERİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN ... -
Sığır kıymasının kalite özellikleri ve raf ömrüne ısırgan otu (Urtica dioica L.) ve modifiye atmosferde ambalajlamanın etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, sığır kıymalarının raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine liyofilize ısırgan otu su ekstraktı ve MAP'ın etkileri incelenmiştir. Bu amaçla aerobik kontrol, MAP (%80 O2+%20 CO2) kontrol, 250 ppm liyofilize ... -
Sığır midesinden karbonik anhidraz enziminin saflaştırılması ve biyoorganik reaksiyonlarda kullanılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi SIĞIR MİDESİNDEN KARBONİK ANHİDRAZ ENZİMİNİN SAFLAŞTIRILMASI VE BİYOORGANİK REAKSİYONLARDA KULLANILMASI Hayrunnisa NADAROGLU Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman: Doç. ... -
Sığır sütünden laktoperoksidaz (LPO) enziminin saflaştırılması, karakterizasyonu, bazı ilaçlara karşı kinetik özelliklerinin belirlenmesi ve bazı patojen mikroorganizmalara karşı antibakteriyal ve antifungal etkisinin incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi SIĞIR SÜTÜNDEN LAKTOPEROKSÎDAZ (LPO) ENZİMİNİN, SAFLAŞTIRILMASI, KARAKTERİZASYONU, BAZI İLAÇLARA KARŞI KİNETİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BAZI PATOJEN MİKROORGANİZMALARA KARŞI ANTİBAKTERİYAL VE ... -
Sığır sütünden saflaştırılan laktoperoksidaz enziminin bazı ilaçlar ve aktif katyonlara karşı kinetik özelliklerinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET SIĞIR SÜTÜNDEN SAFLAŞTIRILAN LAKTOPEROKSİDAZ ENZİMİNİN BAZI İLAÇLAR VE AKTİF KATYONLARA KARŞI KİNETİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Ayşe ÖZKAN YILDIRIM Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı ... -
Sığırlarda verim özelliklerini etkileyen bazı moleküler markır polimorfizmlerinin belirlenmesi ve verimle ilişkilendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-08)Sığırlarda verim özelliklerini etkileyen ELF5 (E74-Like Faktör 5; Epitel-Spesifik ETS Faktör 5), BMP2 (Bone Morphogenetic Protein2; Kemik mineral yoğunluk proteini 2) ve FGF21 (Fibroblast Growth Factor 21; Fibroblast Büyüme ... -
Sılar metodu ile büyütülen CuInS2 yarıiletken ince filmlerinde [Cu]/[In] oranının yapısal, optik ve elektriksel özellikler üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu yüksek lisans tezinde, CuInS2 yarıiletken ince filmleri cam alttaşlar üzerine SILAR metodu ile farklı [Cu]/[In] oranlarında büyütüldü. Filmlerin kristal yapısı ve kristal büyüklüğü X-Işını Kırınımı metodu ile belirlendi. ... -
Sılar metoduyla elde edilen Cd/CdS/n-GaAs/In yapının karakteristiklerinin numune sıcaklığına bağlı olarak incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, [100] doğrultusunda büyütülmüş, 450 ?m kalınlığına ve 2.5x1017 cm-3 donor konsantrasyonuna sahip n-tipi GaAs kristali kullanıldı. Kristalin mat yüzeyine indiyum metali buharlaştırılarak omik kontak yapıldı. ... -
Sılar tekniği ile büyütülen cds ince filmlerin sandviç tipi devre elemanları yapımında kullanılması ve bu yapıların karakteristiklerinin incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Doktora Tezi olarak sunulan bu çalışmada <111> yönelimine sahip, 1-10 ?.cm özdirençli ve 400 µm kalınlıklı, fabrikasyon olarak parlatılmış n-tipi Si yarıiletkeni kullanıldı. Kristalin mat yüzeyine Au-Sb alaşımı ... -
Sınıf içi etkileşim uygulaması: Dinleyici yanıt sisteminin kullanımı ve değerlendirilmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Etkileşim sınıf içi öğretimin vazgeçilmez bir öğesidir. Bu çalışmanın amacı; etkileşim için ek bir araç olan Dinleyici Yanıt Sisteminin (DY Sistemi) kullanımını ve eğitim ortamına katkısını araştırmaktır. Bu amaçla 35 ... -
Sınır değer problemleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET 13u çalışmada, şuur değer problemlerinin iki esas tipinden biri olan Dirichlet problemi incelendi. İç ve dış Dirichlet problemleri tanıtıldı. Maksimum prensibinden hareketle bir iç Dirichlet problemi nin çözümünün bir ... -
Sınır değer problemleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Verilen bir Başlangıç Değer Problemi ya da Sınır Değer Problemli diferansiyel denklem; özel türlerin birinde değilse çözüm bulmak oldukça zor, genellikle olanaksızdır. Bu gibi durumlarda yaklaşık çözüm bulma yöntemleri ... -
Sıra aralığı mesafelerinin rezene (Foeniculum vulgare Mill.var. ducle) bitkisinin verim, verim unsurları ve bazı kalite özelliklerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Erzurum koşullarında tatlı rezenenin (Foeniculum vulgare Mill. var. dulce) verim, verim özellikleri ve uçucu yağ oranı üzerine farklı sıra aralıklarının etkilerini belirlemek amacıyla 2014 yılında yürütülmüştür. ... -
Sırt, bohça, şekerpare ve kuşgömü pastırma çeşitlerinin kalite özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Sırt, kuşgömü, şekerpare ve bohça pastırma çeşitlerinin kalite özelliklerini ve bu pastırma çeşitleri arasındaki farklılıkları belirlemek amacıyla yapılan bu araştırmada, Erzurum, İstanbul, Bursa ve Kayseri piyasasından ... -
Sısymbrıum loeselıı L. (Brassıcaceae) yabancı otuna karşı potansiyel biyolojik mücadele etmeni melanobarıs atramentarıa (Boheman 1836) (Coleoptera: Curculıonıdae) üzerinde morfolojik ve ekolojik araştırmalar
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Sisymbrium loeselii L. (Brassicaceae) bitkisi boş alanlar, bozulmuş topraklar ve yol kenarlarında yetişen bir yabancı ottur. Bu araştırmada S. loeselii üzerinde zarara sebep olan Melanobaris atramentaria (Boheman 1836) ... -
Sıvı beslemeli yakıt pili uygulamaları için katalizör sentezi ve karakterizasyonu
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-07)Bu çalışmada, sıvı beslemeli yakıt pilleri için sıvı yakıt kaynağı olarak kullanılan formik asit ve metanolün oksidasyonu üzerine katalitik aktivitesi ve kararlılığı yüksek katalizörler geliştirmeye odaklanılmıştır. ... -
Sıvı ferment ve sponge-hamur metodları ile ekmek üretiminde diastatik preparat ve laktik starter kültür katkılarının hamurun olgunlaşması ve ekmeğin bazı kalitatif ve aromatik özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, üç farklı starter kültür (Streptococcus I act i s 71580, Lactobacillus plantarum 201 74, günlük yoğurttan alman yoğurt mikroorganizmları) katkısı ile üç farklı amilolitik preparat (Malt, Fungal alfa amilaz, ...