Browsing TEZLER by Author "a0e45bf6d3b94e917df93c1164d2539b"
Now showing items 1-2 of 2
-
Geleneksel ve endüstriyel yöntemlerle üretilmiş salamura asma yapraklarının mikroflorasının belirlenmesi
Firat, Mehmet Çağlar (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, geleneksel ev tipi ve endüstriyel salamura asma yapraklarının mikroflorasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yapraklar, ülkemizde yoğun olarak üretim yapılan Tokat, Manisa ve Erzincan yörelerinden seçilmiştir. ... -
Probiyotik ve antioksidan özellikli yoğurt bakterilerinin izolasyonu ve identifiye edilen suşlarla üretilen yoğurtların bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Firat, Mehmet Çağlar (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-09)Bu çalışmada ülke genelindeki çeşitli yörelerden temin edilen ve geleneksel olarak evlerde üretilmiş yoğurt örneklerinden, yoğurt ana kültürleri olan Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus ...