Search
Now showing items 1-10 of 53
Meyve lifleri kullanımının dondurmanın kalitesi ve besinsel özellikleri üzerine etkisi
(2019-11-06)
Bu çalışmada elma, portakal ve bal kabağı meyvelerinden diyet lifi üretiminin sağlanması ve söz konusu liflerin dondurmanın kalitesi ve besinsel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla ...
Farklı pastırma çeşitlerinin biyojen amin içeriği ile bazı kalitatif özellikleri
(2019-04-12)
Araştırmada dört farklı pastırma çeşidinin (kuşgömü, sırt, şekerpare ve bohça) biyojen amin içerikleri ile bazı kalitatif özelliklerini belirlemek amacıyla beş farklı firmadan toplam 40 örnek alınmış ve örnekler, nem, pH, ...
Trabzon ilindeki süt fabrikalarındaISO 22000 sisteminin kurulumu vekritik kontrol noktalarındakarşılaşılan sorunlar
(2019-12-18)
Bu araştırma, Trabzon ilinde kurulu ve faaliyet gösteren beş ayrı firmaya ait süt fabrikasında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ürettikleri süt ürünleri ve bu ürünler için uygulanan kritik kontrol noktalarını ...
Seçilmiş Penicillium roqueforti suşu kullanılarak üretilen Erzincan tulum peynirinde depolama süresince toksin içeriği ile olgunlaşma, mikrobiyolojik ve duyusal kalitenin tespiti
(2019-05-23)
Bu araştırmada, çiğ ve pastörize koyun sütünden geleneksel peynir mayasıyla, küf suşu ilavesiz (Kontrol) ve Penicillium roqueforti 41 suşu inokülasyonu ile Erzincan Tulum peynirleri üretilmiştir. Plastik bidonlara ve keçi ...
Maviyemiş (Vaccinium corymbosum L.) meyvesi kullanılarak üretilen süzme yoğurtların bazı kalite parametreleri
(2019-12-20)
Bu çalışmada, az yağlı çiğ inek sütünden farklı oranlarda maviyemiş (%4, %8 ve %12) ilave edilerek üretilen süzme yoğurtların 28 günlük depolama süresince (1., 14. ve 28. günlerde) fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal ...
Semizotunun (Portulaca oleracea) bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile antioksidan aktivitelerinin araştırılması
(2019-07-19)
Bu çalışmada taze ve liyofilize edilmiş semizotu ile; su, metanol ve aseton gibi üç farklı çözücü kullanılarak elde edilen ekstraktlarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile in-vitro antioksidan aktivitesininin ...
Mısırlı ekmeklerde mısır unu seviyesi ve katkı kullanımının kalite üzerine etkisi
(2019-02-17)
Bu araştırmada, Karadeniz Bölgesi'nde geleneksel olarak üretilen mısır ekmeğinin kalitesi üzerine katkı ve mısır unu ilave oranlarının etkisi araştırılmıştır. Una farklı seviyelerde mısır unu (%0, %10, %20, %30, %40, ...
Berberis vulgaris`in frankfurter tipi sosisin kalitatif özelliklerine etkisi
(2019-05-06)
Araştırmada, kurutulmuş Berberis vulgaris L. (barberry) meyvesinden antosiyanin ekstraksiyonu için optimum koşullar ile elde edilen ekstraktın frankfurter tipi sosisin renk ve diğer kalitatif özelliklerine etkisinin ...
Ebişke (Clitocybe geotropa) mantarından saflaştırılıp karakterize edilen endo-beta 1,4-mannanaz enziminin, magnetik kitosan nanopartiküller üzerine immobilize edilmesi ve meyve sularının durultma işleminde kullanılması
(2019-01-31)
Mannanaz (1,4-β-D-mannan mannohidrolaz, EC 3.2.1.78) enzimi çeşitli, bakteri, mantar, bitki ve hayvan türlerinden üretilen, ligninin ve hücre duvarının yapısında bulunan hemiselülozun linear ya da dallı heteropolisakkarit ...
Gıda muhafazasında iyonlayıcı radyasyon kullanımı ve son gelişmeler
(2019-03-26)
Dünya' da ve Türkiye' de gıda maddelerinin muhafaza sürelerinin ve raf ömürlerinin uzatılması amacıyla çok sayıda yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden biri de ışınlama' dır. Işınlama, ısıl olmayan gıda ...