Search
Now showing items 1-10 of 222
Et ve et ürünlerinde escherichia coli 0157:H7
(2018-08-06)
ÖZET Çalışmada gıda kaynaklı patojen bir bakteri olan Escherichia coli 0157: H7'nin biyokimyasal ve gelişme özellikleri, epidemiyolojisi, patojenite mekanizması, eî ve et ürünlerinde bulunma sıklığı ve kontrolü, aranma ...
Sucuk üretiminde escherichia coli 0157:H7`nin gelişimi üzerine farklı nitrat dozlarının ve starter kültür kullanımının etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Araştırmada sucuk üretiminde farklı nitrat seviyeleri (0, 200 ve 400 ppm KNO3) ve starter kültür (Staphylococcus carnosus + Pediococcus pentosaceus) kullanımının Escherichia coli 0157:H7'nin davranışı üzerine ...
Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları
(2018-08-06)
Araştırmada, Artvin merkez ve civarında yetiştirilen meyve et rengi kararlı, buruk olmayan özellikteki 08 TH 10 seleksiyon tipi trabzonhurmasının depolanma ve değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. 08 TH 10 seleksiyon ...
Pastırmanın serbest amino asit kompozisyonu ve diğer bazı kalitatif özellikleri üzerine farklı nitrit seviyelerinin etkileri
(2018-08-06)
Araştırma pastırma üretiminde farklı seviyelerinde nitrit kullanımının serbest amino asit (SAA) kompozisyonu ve diğer bazı kalitatif özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Bu amaçla ...
Manda sütünden yapılan dondurma örneklerinin kalitesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada manda, inek ve manda-inek (1:1) sütü karışımlarından dondurma yapılmış ve bu dondurmaların bazı mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Manda sütünden yapılan dondurma ...
Çiğ ve pastorize inek sütünden yapılan ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan tulum peynirlerinin bazı kalite kriterlerinin tespiti
(2018-08-06)
Araştırmada, kaliteli ve standart Tulum peynirini sürekli olarak piyasadan temin edelebilme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla, aynı bileşimdeki inek sütünden iki tekerrürlü olarak çiğ süt Tulum peyniri ve pastörize ...
Yoğurttan ve kremadan üretilen tereyağlarının aroma profili ve bazı kalite özellikleri üzerine kültür kullanımının ve muhafaza süresinin etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, kültür ilave edilmeksizin (A: kontrol), [B: Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis (%2)], [C: Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris (%2)] ve bu iki kültürün kombinasyonu [D: B (%1)+C (%1)] ...
Dilimlenmiş ve vakum ambalajlanmış sığır etinin raf ömrü üzerine ısırgan otu (Urtica dioica L.) su ekstraktının etkisi
(2018-08-06)
Araştırmada, dilimlenmiş-vakum ambalajlanmış sığır etinin raf ömrü üzerine liyofilize edilmiş ısırgan otu (Urtica dioica L.) su ekstraktının etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla dilimlenmiş sığır etleri liyofilize ...
Farklı pişirme yöntemlerinin kaz etinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikler üzerine etkileri
(2018-08-06)
Araştırmada farklı pişirme yöntemlerinin (haşlama, ısıtıcı plaka üzerinde kızartma, tavada yağsız kızartma, tavada az yağda kızartma, derin yağda kızartma, fırında pişirme ve mikrodalgada pişirme) kaz göğüs ve but spesiyal ...