Razakı sofralık üzüm çeşidinde bazı kalite artırıcı uygulamaların verim ve verim unsurları üzerine etkileri
dc.contributor.advisor | Akın, Aydın | |
dc.contributor.author | Çinar, Şehri | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T16:59:10Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T16:59:10Z | |
dc.date.submitted | 2016 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/460456 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma, 2014 yılı vejetasyon periyodunda Afyon ili'nde 5 BB anacı üzerine aşılı 19 yaşındaki Razakı (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, Kontrol (K), 1/3 Salkım Ucu Kesme (1/3 SUK), Sürgün Ucu Alma (SUA), Borik Asit (BA), 1/3 SUK+SUA, 1/3 SUK+BA, SUA+BA, 1/3 SUK+SUA+BA uygulamalarının Razakı üzüm çeşidinde verim ve verim unsurları üzerine etkileri incelenmiştir. En yüksek üzüm verimi (7.74 kg/asma) K uygulaması ile; en yüksek salkım ağırlığı (244.62 g) SUA uygulaması ile; en yüksek 100 tane ağırlığı (504.08 g) K uygulaması ile; en yüksek olgunluk indisi (36.89) BA uygulaması ile; en yüksek şıra randımanı (695.00 ml) BA ve (695.00 ml) 1/3 SUK+SUA+BA uygulamaları ile; en yoğun L* renk değeri (46.93) SUA ve (46.10) 1/3 SUK+SUA+BA uygulamaları ile; en yoğun a* renk değeri (-5.37) 1/3 SUK+SUA ve (-5.01) SUA uygulamaları ile; en yoğun b* renk değeri (12.59) SUA uygulaması ile elde edilmiştir. Razakı üzüm çeşidinde, salkım ağırlığını artırmak için sürgün ucu alma; olgunluk indisini artırmak için BA uygulaması bulunmuştur | |
dc.description.abstract | This study was conducted Razakı grape variety (Vitis vinifera L.) and its vine which was aged 19 was grown on 5 BB rootstock in a vegetation period of 2014 in Afyon province in Turkey. In this research, it was investigated whether the applications of Control (C), 1/3 Cluster Tip Reduction (1/3 CTR), Shoot Tip Reduction (STR), Boric Acid (BA), 1/3 CTR + STR, 1/3 CTR + BA, STR + BA, 1/3 CTR + STR + BA on yield and yield components of Razakı grape variety. The results were obtained as the highest fresh grape yield (7.74 kg/vine) with C application; as the highest cluster weight (244.62 g) with STR application; as the highest 100 berry weight (504.08 g) with C application; as the highest maturity index (36.89) with BA application; as the highest must yield (695.00 ml) with BA and (695.00 ml) with 1/3 CTR + STR + BA applications; as the highest intensity of L* color (46.93) with STR and (46.10) with 1/3 CTR + STR + BA applications; as the highest intensity of a* color (-5.37) with 1/3 CTR + STR and (-5.01) with STR, as the highest intensity of b* color (12.59) with STR application. To increase cluster weight with the shoot tip reduction application and maturity index with boric acid application of Razakı grape variety can be recommended. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Razakı sofralık üzüm çeşidinde bazı kalite artırıcı uygulamaların verim ve verim unsurları üzerine etkileri | |
dc.title.alternative | The effects of yield and yield components of some quality increase applications on razaki grape cultivar | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10107519 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SELÇUK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 430338 | |
dc.description.pages | 45 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |