Scabıosa argentea`nın etil asetat özütünün antioksidan özelliklerinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Mevcut araştırmada, Scabiosa argentea'nın etil asetat özütü antioksidan aktivitesi için değerlendirildi. Antioksidan aktiviteleri fosfomolibdat, DPPH radikal süpürme testi ve bakır indirgeme gücü (CUPRAC), demir indirgeme gücü ve β-karoten/linoleik asit testleri içeren çeşitli metodlar kullanılarak araştırıldı. Total fenolik ve flavonoid içerikler de ayrıca hesaplandı. Total fenolik ve flavonoid içerik 11.10 mgGAE/g ve 23.36 mgRE/g olarak belirlendi. Total antioksidan kapasitesi fosfomolibdat ve β-karoten/linoleik asit için 4.16 mgAE/g ve %75.40 olarak tespit edildi. Bu çalışmanın sonuçları S. argentea'nın gıda ve farmasötik endüstrilerinde doğal antioksidanların bir kaynağı olarak değerli olabileceğini göstermektedir. In present research, the ethyl acetate extract of S. argentea were evaluated for their antioxidant activity. The antioxidant activities were investigated by using varieties methods including phosphomolybdenum assay, DPPH, cupric reducing power activity (CUPRAC), ferric reducing power activity and β-carotene/linoleic acid assay. Total phenolic and flavonoid contents were also calculated. Total phenolic and flavonoid contents were determined as 11.10 mgGAE/g and 23.36 mgRE/g. Total antioxidant capacity was determined as 4.16 mgAE/g and %75.40 for phosphomolybdenum and β-carotene/linoleic acid assay. The results of this research exhibited that S. argentea could be valuable as a source of natural antioxidant in food and pharmaceutical industries.
Collections