Ankara koşullarında hindi merasının otlatma süresince ot kalitesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırma Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 2 dekarlık bir arazi üzerinde 3 farklı mera karışımı; 1. Karışım: %40 Kılçıksız Brom – Bromus inermis + %20 Yonca- Medicago sativa + %40 Gazal boynuzu – Lotus corniculatus; 2. Karışım: %40 Yüksek Çayır Yumağı - Festuca pratensis + %20 Yonca- Medicago sativa + % 40 Gazal boynuzu - Lotus corniculatus; 3. Karışım: %40 Domuz Ayrığı - Dactylis glomerata + %20 Yonca - Medicago sativa + %40 Gazal boynuzu - Lotus corniculatus) 3 tekrarlamalı olarak hazırlanmıştır.Denemede tesis edilen mera, dönüşümlü olarak 11 haftalık Amerikan bronz hindi palazları tarafından 100m2/1 parsele 6 erkek hindi palazı olacak şekilde Ağustos – Ekim arasında 3'er aylık dönemde otlatılmıştır.Araştırmada mera otunda kalite parametreleri olarak; ADF, NDF, ADL, TDN, DMI, DMD, RFV ve Ham protein oranları bakımından uygulamalar arasında farklılık olup olmadığı incelenmiş ve baz uygulamalar arasında istatistiki açıdan önemli farklılıkların olduğu belirlenmiştir. This research has been performed in an area of 2 decares of Ankara University Faculty of Agriculture Haymana Research and Application Farm in 3 different pasture mixtures. First mixture is prepared by 40% smooth bromegrass -Bromus inermis + 20% alfa alfa –Medicago sativa + 40% Gazelle horn –Lotus corniculatus; Second mixture by 40% high meadow fescue –Festuca pratentis + 20% Clover –Medicago sativa + 40% Gazelle horn –Lotus corniculatus and third mixture by 40% cocksfoot –Dactylis glomerata + 20% alfa alfa –Medicago sativa + 40% Gazelle horn –Lotus corniculatus with 3 iterative stages.The established pasture for the research has been grazed by 11 weeks old 6 male turkey chicks to each 100 m2/1 parcel for a 3-months period from August till October alternately.During the research, for the pasture ADF, NDF, ADL, TDN, DMI, DMD and RFV are examined as quality parameters. Also, as of raw protein ratios between the application whether there is any difference or not, is examined and also, it is determined that there are important differences statistically between base applications.
Collections