Show simple item record

dc.contributor.advisorŞengörür, Bülent
dc.contributor.authorŞen, Fikret
dc.date.accessioned2020-12-29T16:43:40Z
dc.date.available2020-12-29T16:43:40Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/458070
dc.description.abstractÖZET Anahtar Kelimeler: Kültür Balıkçılığı - Çevre - Çevre Kirliliği Dünya nüfusunun her geçen gün hızlı bir şekilde artmış olması, insanoğlunun besin ihtiyacını da buna paralel olarak artırmıştır. Bu durum yeni kaynak arayışları ve eldeki kaynakların daha verimli kullanılması çabalarını da beraberinde getirmiştir. Bu arayışlar sonucu kültür balıkçılığı günümüzde önem kazanmıştır. Ancak balık yetiştiriciliğinde kullanılan suların biyolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri değişkendir. Meydana gelen değişmeler entansif, yan entansif ve ekstansif balık üretiminde farklı olmaktadır. Bu çalışmada entansif üretim yapılan bir tesisin akarsuda meydana getirebileceği değişiklikler irdelenmiştir. Özellikle pH, ısı, nitrit, nitrat, fosfat, amonyak, BOI, KOI, oksijen ve oksijene doygunluk değerlerinde meydana gelen değişmeler yıl boyu gözlenmiştir. Bu parametrelerin önemli ölçüde tesiste bulunan balık, kullanılan yem, ilaçlar ve dezenfektanlarla ilgisi olduğu düşünülerek bunların miktarları da belirlenmiştir.
dc.description.abstractSUMMARY AQUA CULTURE ON INLAND SEA AND ENVIRONMENTAL EFFECTS OF THIS Key Words: Aquaculture - Environment - Environmental Pollution Swift increase of world population is parallely caused an increase in the human food need. This caused seeking of the new sources and productive uses of present sources. In the result of the seeking, aquaculture became important. But in the fish-farming, biological, physiological and chemical properties are various. The changes that came to existence are different in intensive, shellfish culture and extensive farming. In this study, it has been investigated the changes might be caused by an establishment that makes intensive production. Specially the changes of pH, heat, nitrite, nitrate, phosphate, ammoniac, BOD, COD, oxygen and saturation of oxygen are investigated in a year. Fish, grain, drug and disinfectant quantities are determined which is closely related with these parameters. XIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectÇevre Mühendisliğitr_TR
dc.subjectEnvironmental Engineeringen_US
dc.titleİç sularda aquakültür ve çevresel etkileri
dc.title.alternativeAqua culture on inland sea and environmental effects of this
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAquaculture
dc.subject.ytmWater quality
dc.subject.ytmEnvironmental pollution
dc.subject.ytmFishes
dc.identifier.yokid88170
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySAKARYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid88170
dc.description.pages56
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess