Türkiye`nin farklı bölgelerinden alınan biralık arpa, malt ve birada okratoksin-A düzeylerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
6.0ZET S.Ü.Sağhk Bilimleri Enstitüsü Farmakoloji Toksikoloji (Vet) Anabilim Dalı DOKTORA TEZİ / KONYA-2000 İmran GARİP Türkiye'nin Farklı Bölgelerinden Alman Biralık Arpa, Malt ve Birada Okratoksin-A Düzeylerinin Belirlenmesi Bu çalışmada, Türkiye'de bira üretiminde kullanılan arpa, malt ve bira örneklerinde okratoksin kalıntılarının belirlenmesi amaçlandı. Bu amaçla, İzmir (Tuborg), Yozgat (Tekel), Konya (Efes Pilsen), Afyon (Efes Pilsen) malt fabrikalarından, bira üretiminde kullanılan arpa (26 adet), malt (26 adet) ile bu fabrikalara ait piyasadan toplanan 24 adet bira numunesi analiz edildi. Sonuçlar ince tabaka kromatografısinde, ince tabaka tarayıcısı (Camag 11) ile değerlendirildi. Yapılan analizlerde arpa, malt ve bira numunelerinin hiçbirinde analiz limitleri sınırlarında okratoksin tesbit edilmedi. 40 7.SUMMARY Determination of ochratoxin-A levels in barley using for beer, malt and beer samples collected from different region of Turkey The aim of study was to evaluate the levels of ochratoxin contamination in malt factories of Turkey. A total of 26 malt and 26 barley from İzmir (Tuborg), Yozgat (Tekel), Konya (Efes Pilsen), Afyon (Efes Pilsen) were investigated. Twentyfour beer samples produced by the factories above were collected from marketing. All the samples analysed by Thin Layer Chromatography and flourescence densitometer (Camag II). None of the samples analysed in this study was found the ochratoxin contamination above detection limit. 41
Collections